(Foto/Video) Brașovul se plânge, Clujul a trecut deja la treabă. Așa arată o echipă care deja dezinfectează scările blocurilor!

Last Updated on martie 31, 2020 Guvernul a dat ordin să se dezinfecteze toate blocurile. George Scripcaru se plânge că este complicat, trebuie făcută o analiză, trebuie cumpărate substanțele și că toată operațiunea ar dura 50-60 de zile! Clujul s-a pus imediat pe treabă, are deja substanțele și termină toată treaba în 8-10 zile!

Într-o informare transmisă de Biroul de Presă al municipalităţii braşovene se arată că, în urma unei analize efectuată împreună cu operatorul care asigură această activitate, la nivelul Braşovului, unde există 15.000 de scări de bloc, dezinfecţia ar necesita 50-60 de zile, dacă ar fi efectuată cu 5 echipe, o singură dată şi în condiţiile în care firma în cauză s-ar concentra, în cea mai mare parte, pe această activitate.

George Scripcaru, citat de Digi 24: “Această dezinfecţie este un lucru necesar şi care trebuie implementat cât se poate de repede. Pentru a face acest lucru, trebuie să facem o analiză a ceea ce presupune această activitate, atât din punctul de vedere al timpului necesar, cât şi a logisticii. (…)

Una dintre variantele pe care o luăm în calcul este aceea de implicare a administratorilor, a şefilor de scară şi a personalului care asigură serviciile de curăţenie la asociaţiile de proprietari.

Astfel, municipalitatea ar achiziţiona echipamentele şi substanţele necesare, pe care să le pună la dispoziţia asociaţiilor de proprietari, prin intermediul operatorilor de salubrizare, iar fiecare asociaţie să se gestioneze. (…) Aşteptăm nişte precizări referitoare la această obligaţie a autorităţilor locale pentru a putea demara această acţiune”

Municipiul Cluj-Napoca: „Primăria Cluj-Napoca a demarat acțiunile de dezinfecție la asociațiile de proprietari din municipiul Cluj-Napoca, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020.

(Foto/Video) Brașovul se plânge, Clujul a trecut deja la treabă. Așa arată o echipă care deja dezinfectează scările blocurilor! 1 (Foto/Video) Brașovul se plânge, Clujul a trecut deja la treabă. Așa arată o echipă care deja dezinfectează scările blocurilor! 2 (Foto/Video) Brașovul se plânge, Clujul a trecut deja la treabă. Așa arată o echipă care deja dezinfectează scările blocurilor! 3 (Foto/Video) Brașovul se plânge, Clujul a trecut deja la treabă. Așa arată o echipă care deja dezinfectează scările blocurilor! 4 (Foto/Video) Brașovul se plânge, Clujul a trecut deja la treabă. Așa arată o echipă care deja dezinfectează scările blocurilor! 5

Dezinfecția se face pe casa scărilor, lifturi și în alte spații comune, în intervalul orar 9.00-17.00”.

Emil Boc: „Primăria a început acțiunile de dezinfecție a tuturor blocurilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca.
În ședința de Consiliu local de ieri au fost alocate sumele necesare pentru asigurarea tuturor cheltuielilor legate de dezinfectarea blocurilor de locuinţe din Cluj-Napoca.

În municipiul Cluj-Napoca sunt în prezent 3.795 de blocuri care au cel puțin 6 apartamente (din care 2.030 blocuri au minim 20 apartamente). Durata de implementare a unei asemenea acţiuni este 8-10 zile”.

Vezi aici Video:

De ce Clujul poate și Brașovul nu?

Previous Story

Video Brașov. Explozie urmată de incendiu la o pensiune din cartierul Florilor

Next Story

Coronavirus la Ambulanța Codlea? Viceprimarul Erwin Albu:„ANUNT FOARTE IMPORTANT. Daca in ultima saptamana ati intrat in CONTACT DIRECT cu angajatii Ambulantei Codlea, va rog sa anuntati serviciul de permanență al primariei la 0268251650 interior 101. Nu va panicati. Va rugam sa…”