Demisii și la Brașov. Un medic, 7 asistente și două infirmiere au plecat de frică

Last Updated on martie 31, 2020 Frica de coronavirus a ajuns și la Brașov. Mai multe cadre medicale au demisionat de la Spitalul de Neurologie. Angajații care au demisionat sunt un medic care era în perioada de probă, șapte asistente și două infirmiere.

Managerul spitalului, Nicușor Bîgiu, a declarat la Digi24 că spitalul are echipamentele necesare, că nu se pune problema de lipsuri și că cei care au demisionat au invocat frica.

Demisii și la Brașov. Un medic, 7 asistente și două infirmiere au plecat de frică 1
(foto arhiva)

Managerul spitalului, Nicușor Bîgiu, a declarat la Digi24 că spitalul are personal suficient și că demisiile nu afectează activitatea spitalului. El a spus că între timp a convins două asistente să renunțe la demisie.

“Medicul era în probă și avea dreptul egal să renunțe, el era din București și a invocat că nu s-a adaptat la Brașov.

În locul lui au fost angajați trei medici – un infecționist, un medic de igienă, care este pensionar – și un psihiatru. În invit pe cei care nu au loc de muncă să trimită CV-ul.

Au invocat motive personale, chestiuni legate de frică, o angoasă că vor lucra cu pacienți confirmați cu coronavirus.

Spitalul are echipamente pentru funcționarea pe 30 de zile, avem licitații deschise. Avem stoc de 15.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri care sunt la dispoziția lor”, a spus managerul.

Previous Story

Viceprimarul din Bran, infectat cu coronavirus. „Mi-era frică de bucureșteni și m-am tot protejat, dar uite că de undeva l-am luat. Nu știu de unde…Eu am și diabet, și insuficiență cardiacă…”

Next Story

Video Brașov. Explozie urmată de incendiu la o pensiune din cartierul Florilor