Brașov. Allen Coliban: „Investiția în cultură nu înseamnă risipă, domnule Scripcaru! Domnule Scripcaru, Angajații de la Filarmonica Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu și de la Operă nu câștigă salarii ca la instituțiile similare din München. O parte a unor venituri mari survin ca urmare a …”

Last Updated on martie 4, 2020 Allen Coliban, candidat USR la primărie, îi bate obrazul lui George Scripcaru după ce a declarat că investiția în cultură înseamnă risipă.

Allen Coliban: „Investiția în cultură nu înseamnă risipă, domnule Scripcaru!
Trebuie să vedem cultura ca o cale de a ne proteja identitatea, prilej de bucurie și izvor de experiențe spirituale, intelectuale și morale. Fie că o consumăm acasă, prin lecturi, filme sau emisiuni dedicate, la teatru, la muzeu sau la operă, că o percepem în festivaluri urbane ori în clădirile de patrimoniu, cultura trebuie să fie parte din viața noastră.

Da, să produci cultură de calitate nu este ieftin. Însă, cultura produce efecte benefice nu tocmai ușor cuantificabile, dar pe care doar ignoranții le-ar putea nega.

Domnule Scripcaru, Angajații de la Filarmonica Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu și de la Operă nu câștigă salarii ca la instituțiile similare din München. O parte a unor venituri mari survin ca urmare a neaplicării legilor de către dumneavoastră, motiv pentru care tribunalul a dat dreptate artiștilor brașoveni și a cerut recalcularea salariilor prin sentințe definitive și irevocabile.

Chiar doriți să vorbim despre eficiența administrării banilor, pe cifre? Despre proiectul CATTIA unde Primăria Brașov a pierdut peste 30 de milioane de lei din banii brașovenilor? Despre pasajul de la Fartec unde au fost risipite mai mult de 10 milioane de lei?

Este absolut regretabil că, din calitatea dumneavoastră de primar, nu ați avut decența de a vă exprima în alți termeni despre Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Opera Brașov. Un primar european nu s-ar exprima niciodată în public în sensul denigrării instituțiilor culturale locale aflate în subordinea sa”.

Previous Story

Brașov. Tudor Benga (USR) candidează la Consiliul Județean împotriva lui Adrian Veștea (PNL). Cine câștigă?

Next Story

Brașov. Parcul Avantgarden Bartolomeu este susținut și de Conferențiar Dr. Ionescu Dan, profesor la Facultatea de Silvicultură Brașov