Tudor Benga: „Se fac mâine poimâine 16 ani de când Brașovul are același primar. George Scripcaru este în funcție de dinainte de intrarea României în Uniunea Europeană….eșirea nervoasă de joi a primarului, de care poate ati auzit până acum, cui nu-i place la Brașov să se mute, surprinde …”

Last Updated on februarie 23, 2020 Sunt foarte mulți brașoveni pur și simplu speriați că dacă George Scripcaru nu mai iese o tură primar Brașovul nu se mai dezvoltă. Acești brașoveni nu vor să vadă că Oradea, Timișoara și Clujul ne-au depășit cu mult, nu vor să creadă că orașul nostru este unul dintre cele mai poluate din țară, orașul nostru are cel mai mic raport de spațiu verde chiar dacă este înconjurat de păduri unde jumătate de brașoveni nu au fost niciodată.

Tudor Benga, deputat USR: „Se fac mâine poimâine 16 ani de când Brașovul are același primar. George Scripcaru este în funcție de dinainte de intrarea României în Uniunea Europeană. Iar după haosul administrativ din vremea mandatelor lui Ghise (1996-2004) abordarea de “bunul gospodar” a lui Scripcaru a satisfăcut o bună bucată de vreme nevoia instinctivă de ordine și curățenie a burgului săsesc trecut in anii comunismului prin probabil cea mai explozivă industrializare dintre toate orașele mari ale României.

Tudor Benga: „Se fac mâine poimâine 16 ani de când Brașovul are același primar. George Scripcaru este în funcție de dinainte de intrarea României în Uniunea Europeană....eșirea nervoasă de joi a primarului, de care poate ati auzit până acum, cui nu-i place la Brașov să se mute, surprinde ...” 1

Brașovul a trecut și prin cel mai abrupt declin demografic dintre toate orasele mari ale României în anii ’90. Este o traumă care l-a făcut sceptic la schimbări bruște. Iar Bucureștiul murdar și haotic, oricât ar fi el de vibrant, a fost totdeauna suficient de aproape drept contraexemplu. Brașovul are ritmul lui și propriile lui instincte. Însă Brașovul simte că ceva nu e taman în regulă. Sub orgoliul de cel mai frumos și curat mare oraș al țării apar de la o vreme tot mai multe fisuri.

Brașovul s-a dezvoltat, nu-i nici un dubiu. Însă Clujul sau Timișoara au progresat vizibil mai repede decât noi. Iar de câțiva ani devine limpede că și Sibiul, Oradea sau chiar și Iașiul au început să miște multe lucruri mai bine decât noi. Realitatea e că Brașovul la început de ani 2020 e mult diferit de Brașovul de la început de ani 2000. Și are alte nevoi decât avea atunci.

Ieșirea nervoasă de joi a primarului, de care poate ati auzit până acum, cui nu-i place la Brașov să se mute, surprinde de fapt fix lipsa lui de soluții în fața acestei realități. Allen Coliban i-a pus joi în față o realitate simplă: un oraș cu o treime mai mic decat Brașovul, Oradea, are de ceva ani venituri bugetare cu circa o treime mai mari. Și asta fără vreun avantaj structural major, ci strict din management adecvat vremurilor.

Problema nu e că nu ne dezvoltăm. Problema e că nu ținem pasul. Nici cu vremurile, nici cu ceilalți. Și asta costă, chiar dacă nu se vede imediat. E nevoie de o schimbare și e nevoie de curaj pentru a face schimbarea aia. Brașovul e într-un moment în care are nevoie de viziune și de un plan pe zece-douăzeci de ani. Și ar fi păcat să nu se apuce chiar acum de treabă fiindcă potențial are cât cuprinde.

Previous Story

Accident Brașov. Mașină răsturnată pe trotuar pe strada Iuliu Maniu. Ce viteză avea?

Next Story

(Foto/Video) Brașov. Cod Roșu de vânt! Brad căzut pe o mașină, pe Uranus. Schelă căzută pe două autoturisme. Copaci căzuți pe calea ferată, trafic blocat la Predeal