Mai crezi? Iunie 2021, primul zbor de pe Aeroportul Brașov, noul termen propus de Consiliul Județean

(Last Updated On: February 21, 2020)

De 20 de ani Brașovul se chinuie să construiască un amărât de aeroport. La fiecare alegeri politicienii promiteau că în 1-2 ani se va zbura de pe Aeroportul Brașov. Noul termen avansat de Consiliul Județean este iunie 2021.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a prezentat stadiul realizării Aeroportului Internaţional Braşov în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Consiliul Judeţean Covasna. I-au fost alături George Scripcaru, primarul Braşovului, Mihail Veştea, ministrul secretar de stat din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, şi Antal Árpád, primarul municipiului Sfântu Gheorghe informează bizbrasov.ro.

Mai crezi? Iunie 2021, primul zbor de pe Aeroportul Brașov, noul termen propus de Consiliul Județean 1

Şeful administraţiei judeţene a trecut în revistă etapele parcurse până în prezent în implementarea acestui proiect investiţional, vital deopotrivă pentru judeţul Braşov şi judeţul Covasna.

El a menţionat că potrivit graficelor de execuţie, până la finele acestui an se va înregistra un progres de peste 90% în ceea ce priveşte construirea infrastructurii aeroportuare şi şi-a exprimat speranţa că în iunie 2021 va putea avea loc primul zbor de pe Aeroportul Internaţional Braşov.

Adrian-Ioan Veştea a remarcat sprijinul primit de la partenerii din UDMR şi colaborarea, atât pe plan administrativ, cât şi politic, între cele două judeţe, fapt care a făcut ca proiectul Aeroportului Braşov să beneficieze începând cu anul 2019 de fonduri locate din bugetul de stat.