Brașovul a recunoscut că are aer poluat care produce infarct miorcardic și alte boli cardiovasculare! Ce se întâmplă de acum

Last Updated on mai 16, 2020 Primarul George Scripcaru a încercat mereu să ignore problemele de poluare din Brașov. A fost nevoie de scandalul brașovenilor și apariția unui ministru al Mediului care vrea să facă ceva pentru sănătatea oamenilor.

Luni, ministrul Mediului, Costel Alexe, i-a chemat la București pe primarii din București, Iași, Brașov la explicații privind calitatea aerului. Brașovul a recunoscut că stă prost cu calitatea aerului.ț

Brașovul a recunoscut că are aer poluat care produce infarct miorcardic și alte boli cardiovasculare! Ce se întâmplă de acum 1

Ministrul Mediului, citat de ziare.com: “Toate cele trei administrații publice locale admit ca au depășiri peste cat ar trebui sa aibă indicatorii PM10. Important este ca in perioada imediat următoare Bucureștiul, Brașovul si Iașiul sa-si intensifice implementarea masurilor de infrastructura si a celor ce țin de mediu.

In momentul de fata, atât Primăria Iași, cat si Primăria Brașov au înțeles ca au nevoie de aceste rapoarte privind starea de sănătate a populației, raport pe care Bucureștiul il are astazi si care spune foarte clar ca avem asociere certa in ceea ce inseamna zonele cu poluare cu PM10 si incidenta cazurilor de infarct miorcardic si a tuturor celorlalte boli cardiovasculare”

Acesta a punctat faptul ca Ministerul Mediului va extinde Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului din Capitala cu alte trei statii, in timp ce la Iasi si Brasov vor fi achizitionate, in acest an, doua laboratoare mobile de masurare a calitatii aerului.

În perioada următoare Brașovul va primi senzori omologați de monitorizare a aerului și se va trece la închiderea marilor poluatori industriali. Cu scandal, mai ales când se vor scoate la iveală legăturile marilor poluatori cu politicienii locali. Este posibil ca șeful Gărzii de Mediu Brașov să fie dat afară pentru tolerarea poluării extreme din Brașov, așa cum a fost dată afară sora Gabrielei Firea, șefă la Garda de Mediu.

Cert este că fără scandal din partea brașovenilor, Primăria și Garda de Mediu nu vor face nimic pentru îmbunătățirea calității aerului.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov. Tamponări violente pe Zizinului și Avram Iancu, în zona făbricii de pâine Vel Pitar

Next Story

Brașov. Glumă grosolană, șofer RATBV?! „S-a găsit rezolvarea pentru vipuri ce vor neapărat să urce prin față (că altfel le cade fardul). Se va instala o ușă chiar în față (voi trebuie doar să stați mereu pe prima bandă)”