Brașov. Medic fals descoperit la Predeal. Bărbatul este programator IT

(Last Updated On: January 16, 2020)

Reporterii de la Digi 24 au mai descoperit un medic fals. De această dată în Predeal, Brașov. Bărbatul este programator IT. Soția sa este oficial medic de familie în oraș, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb și îi tratează pe cei aflați în suferință. Acum, de pildă, femeia este în concediu medical.

Programatorul IT consulta pacienți şi le prescria medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină, transmite Digi24. Soția sa este medic de familie în Predeal, dar când nu vine ea la cabinet, IT-istul îi ia locul.

Brașov. Medic fals descoperit la Predeal. Bărbatul este programator IT 1

Nu e nici un secret pentru pacienți, pentru că, spune el, nu le dă alte tratamente și nu le prescrie alte rețete în afara celor curente. Fără să aibă nicio diplomă în medicină, bărbatul din Predeal recunoaște cu nonșalanță că nu ar avea ce să caute în cabinet, dar asta nu l-a împiedicat să înșele sistemul.

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, spune IT-stul filmat cu camera ascunsă.

Pacienții cabinetului știu că primesc rețete și bilete de trimitere de la un om care nu are nicio pregătire medicală. Nu par, însă, deranjați de situație.

„Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este”, spune o pacientă, care evident nu este deranjată de falsul medic.