Brașov. Flavia Boghiu: „Mi s-a betegit consortul peste weekend și am mers pentru prima oară ever la Centrul de permanență Astra. Am rămas plăcut impresionată de cabinet, personalul medical și timpul scurt de așteptare. Să n-avem nevoie, dar și când …”

Last Updated on ianuarie 19, 2020 Brașovenii sunt informați că există 3 centre de permanență medicale, bine dotate. Nu este nevoie să mergeți tot timpul la Urgențe, la Județean.

Flavia Boghiu: „Mi s-a betegit consortul peste weekend și am mers pentru prima oară ever la Centrul de permanență Astra. Am rămas plăcut impresionată de cabinet, personalul medical și timpul scurt de așteptare. Să n-avem nevoie, dar și când o fi, poate ne responsabilizăm și noi ca pacienți și nu mai aglomerăm inutil Urgențele.

Aud deseori lume nemulțumită de timpul prea lung de așteptare în Unitatea de Primiri Urgențe, însă și de multe cazuri în care pacienții se prezintă în UPU cu cazuri care ar putea fi soluționate și fără a aglomera inutil Urgențele.

Brașov. Flavia Boghiu: „Mi s-a betegit consortul peste weekend și am mers pentru prima oară ever la Centrul de permanență Astra. Am rămas plăcut impresionată de cabinet, personalul medical și timpul scurt de așteptare. Să n-avem nevoie, dar și când ...” 1

Cu toate hibele sistemului medical românesc, centrele de permanență reprezintă o soluție mai mult decât rezonabilă pentru situațiile în care pacientul are nevoie să fie consultat în afara orarului medicului de familie, dar cazul nu este atât de grav.

În Brașov avem 3 astfel de Centre de permanență care funcționează în regim de gardă (inclusiv noaptea, weekenduri și sărbători legale) și la care se pot prezenta pacienții:
1. MED-FAM ASTRA – Strada Aurorei, nr. 7
2. MEDO – Strada Cicoarei, nr. 8A
3. Cab. Dr Foltis Iulia – Bartolomeu, Avantgarden, Strada Albatrosului, nr.8.
Serviciile sunt gratuite și mai mult decât atât, la aceste centre se pot prezenta și persoanele neasigurate.

Pentru că avem, ca cetățeni, datoria de a utiliza responsabil resursele statului, mai ales atunci când sistemul o permite și lucrurile funcționează cum trebuie. Pe testatelea 😉”

Previous Story

Brașov. Taximetrist reținut de Poliție după ce ar fi furat portofelul unui client și apoi a folosit cardul pentru cumpărături

Next Story

Brașov. O femeie a căzut de la etajul 3 al unui bloc din Săcele