Brașov. Bătrână salvată de la moarte de un vecin, polițist. „Aud din interior, cu o voce slăbită: -Ajutor, mor! Oricât de bărbat ai fi, când auzi cuvintele astea ți se cam înmoaie picioarele, neștiind ce găsești sau se întâmplă în spatele ușii!  În secunda următoare am …”

Last Updated on ianuarie 8, 2020 O bătrână din Brașov a fost salvată de la moarte de un vecin, polițist, chiar în seara de Ajun.

Florin Rusu: „În jurul orei 00:45, în timp ce mă întorceam acasă împreună cu prietena mea, am simțit un miros apăsător de fum pe scara blocului. Cu cât urcăm treptele, cu atât fumul era mai dens și mai greu de suportat. Am intrat in casă, însă gândul mi-era tot la fumul de pe scară și la faptul că cineva și-a ars friptura sau poate chiar mai rău!

N-am putut să stau liniștit, poate si din cauza aerului greu de respirat chiar și în casă, am luat geaca din nou pe mine și am coborât, încercând să mă apropii de fiecare ușă să-mi dau seama de unde vine fumul. Era greu să-ți dai seama, fum era peste tot, însă am continuat să cobor. De pe la etajul doi, nu mai era așa mult fum. Zic, hai să cobor până afară, să văd cine are becul aprins, să-l întreb dacă a mai rămas ceva de mâncat din friptura aia arsă. Cobor, singurul bec aprins era bineînțeles la etajul doi, acolo unde știam că locuiește o vecină în vârstă. Ceva nu suna bine.

Brașov. Bătrână salvată de la moarte de un vecin, polițist. „Aud din interior, cu o voce slăbită: -Ajutor, mor! Oricât de bărbat ai fi, când auzi cuvintele astea ți se cam înmoaie picioarele, neștiind ce găsești sau se întâmplă în spatele ușii!  În secunda următoare am ...” 1

Urc direct la ușa respectivă și când mă apropii, aud din interior, cu o voce slăbită: -Ajutor, mor! Oricât de bărbat ai fi, când auzi cuvintele astea ți se cam înmoaie picioarele, neștiind ce găsești sau se întâmplă în spatele ușii!

În secunda următoare am apelat 112, am anunțat ce și cum, însă conștiința nu m-a lăsat să aștept pasiv până la sosirea echipajele, știind că dincolo de ușă se afla o persoană care agoniza! După câteva picioare, ușa a cedat, la fel și nervii vecinilor care au început să iasă pe hol, neștiind de ce vecinul lor sparge o ușă la ora 1:00 noaptea, care nici măcar nu-i a lui.

Când s-a deschis ușa și a ieșit un nor de fum negru nerespirabil au înțeles fără să fie nevoie să le explic. Am cerut cuiva un prosop ud, am aprins blițul telefonului, m-am lăsat “pe vine” și am intrat! Bătrână era în cameră, căzută peste o masă de sticlă care probabil se spărsese în momentul căderii, tăiată ușor în zona abdomenului, cu o mână prinsă între un calorifer și o canapea, Dumnezeu știe cum ajunsese într-o poziție ca aia, din care nu se mai putea mișca.

Văzând că e conștientă, am mers în bucătărie, acolo unde am găsit sursa fumului, (o oală cu preparate din carne, în care nu mai era apă, ulei sau alte lichide) am oprit aragazul, am deschis geamurile și am chemat un prieten care ieșise și el pe scara blocului, am ridicat-o pe o canapea, i-am dat o cană cu apă și am așteptat sosirea ambulanței căci bătrâna nu era într-o stare tocmai bună!

Intre timp au sosit cei de la SMURD care au preluat-o, a ajuns și fiica bătrânei, sunată probabil de vecini, căreia i-am cerut scuze pentru ușă, a zis că nu-i nicio problemă, după care am urcat acasă.

Acum, încă miros a fum, însă dacă aș fi fost comod, probabil aș fi regretat a doua zi, când ar fi fost prea târziu pentru vecina mea!”

Previous Story

Brașov. Ce se întâmplă cu autobuzele RATBV? Șofer bine echipat cu pătură. Alina: „Azi mi-am adus aminte de copilărie când mergeam la țară cu rata”

Next Story

(Video) Accident Brașov. Autobuz RATBV lovit de un autoturism. O persoană rănită