Omenie. Irina Binder: „Sâmbătă a fost foarte frig în Brașov. A plouat toată ziua…treceau nevăzuți doi copii care ar fi trebuit să fie acasă, la căldură și să se bucure de copilărie. Umblau îmbrăcați prea subțire și purtau aceste încălțări sport, din pânză.  Erau la muncă…încercau să vândă ceva pentru a câștiga un bănuț. Dar “cineva” i-a observat. 🙂 Și i-a invitat într-un magazin de unde celui căruia i se “stricase” geaca de iarnă și purta doar un hanorac i-a cumpărat o geacă nouă, groasă, frumoasă. Apoi i-a dus într-un magazin de încălțăminte și le-a …”

Last Updated on decembrie 1, 2019 De Ziua Națională a României ar trebui să fim mai buni cu semenii noștrii nu doar prin vorbe, ci și prin fapte.

Un gest extraordinar pentru doi copii l-a făcut scriitoarea Irina Binder.

„Astăzi (sâmbătă) a fost foarte frig în Brașov. A plouat toată ziua. Și totuși, orașul a fost plin de turiști veniți să sărbătorească ziua națională a României.

Omenie. Irina Binder: „Sâmbătă a fost foarte frig în Brașov. A plouat toată ziua...treceau nevăzuți doi copii care ar fi trebuit să fie acasă, la căldură și să se bucure de copilărie. Umblau îmbrăcați prea subțire și purtau aceste încălțări sport, din pânză.  Erau la muncă...încercau să vândă ceva pentru a câștiga un bănuț. Dar "cineva" i-a observat. 🙂 Și i-a invitat într-un magazin de unde celui căruia i se "stricase" geaca de iarnă și purta doar un hanorac i-a cumpărat o geacă nouă, groasă, frumoasă. Apoi i-a dus într-un magazin de încălțăminte și le-a ...” 1

Printre ei, treceau nevăzuți doi copii care ar fi trebuit să fie acasă, la căldură și să se bucure de copilărie. Umblau îmbrăcați prea subțire și purtau aceste încălțări sport, din pânză.

Erau la muncă…încercau să vândă ceva pentru a câștiga un bănuț. Erau îmbujorați și probabil că nimănui nu i se părea nepotrivit și trist că erau îmbrăcați prea subțire și că încălțămintea lor era udă. Dar “cineva” i-a observat. 🙂 Și i-a invitat într-un magazin de unde celui căruia i se “stricase” geaca de iarnă și purta doar un hanorac i-a cumpărat o geacă nouă, groasă, frumoasă.

Apoi i-a dus într-un magazin de încălțăminte și le-a cumpărat ghetuțe noi, călduroase. Rușinați de papucii lor vechi și de șosetele ude leoarcă abia au vrut/îndrăznit să probeze ghetuțele noi… Dar acum, doi copii care au umblat toată ziua nevăzuți prin frig și prin ploaie au adormit liniștiți și încrezători că nu sunt invizibili și că există oameni cărora le pasă.

La mulți ani, România! Să-ți fie românii buni.”

Previous Story

Brașov. George Scripcaru: „La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Este momentul în care celebrăm România frumoasă și pe oamenii ei care schimbă, cu responsabilitate, lumea în bine. Astăzi, oferim un …”

Next Story

Update. Fetița bătută a fost salvată! Poliția Brașov a găsit-o la Roman. Tatăl: “Nu poţi să îşi baţi joc în halul ăsta de un copil. Vreau să îmi iau fetiţa şi atâta tot. Nu sunt de acord cu…”