Brașov. Mergi? Protest anti-poluare, în fața Primăriei astăzi. Poluare masivă și marți seară la Coresi!

Last Updated on decembrie 4, 2019 Brașovenii sunt invitați la un nou protest în fața Primăriei. Garda de Mediu umblă doar după mirosuri dar nu vede poluarea masivă cu particule cancerigene PM2.5 din zona Coresi. Protestul începe de la ora 16:00.

Brasovul Civic: „Au trecut 2 luni si nu s-a întâmplat NIMIC!
În 4 octombrie, la protestul pentru aer curat și pentru măsuri de remediere la groapa de gunoi FinEco, la care Primăria Brașov este acționar, domnul Scripcaru a promis că va organiza dezbateri publice și că va veni cu soluții în aproximativ o lună.

Brașov. Mergi? Protest anti-poluare, în fața Primăriei astăzi. Poluare masivă și marți seară la Coresi! 1

Brașov. Mergi? Protest anti-poluare, în fața Primăriei astăzi. Poluare masivă și marți seară la Coresi! 2

Brașov. Mergi? Protest anti-poluare, în fața Primăriei astăzi. Poluare masivă și marți seară la Coresi! 3
(Poluare extremă marți seara)

„Am cunoscut o doamnă care se ocupă de pregătirea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID-n.n.) la nivelul județului Brașov. Vreau să fac un contract de consultanță cu ea și să îmi dea exact soluțiile pe care trebuie să le avem în vedere. Urmează să vină în aproximativ două săptămâni la Brașov, pentru a semna contractul de consultanță. Apoi, în baza acestuia, vom face ce ține de noi”, a spus atunci primarul George Scripcaru.

Pe 4 decembrie se vor împlini două luni de când domnul Scripcaru nu vrea să mai știe despre problemele de calitatea aerului din Brașov, dar pe care trebuie să i le reamintim până se va rezolva situația. Toată săptămâna trecută a mirosit îngrozitor în mai multe cartiere din Brașov și este inadmisibil ca autoritățile să nu depisteze sursele de disconfort olfactiv și să nu impună măsurile care se cuvin.

Cerem primăriei, din calitatea sa de acționar la groapa de gunoi FinEco, să ne comunice într-un termen cât mai scurt de ce nu au fost închise celulele la timp, ce au făcut cu partea de profit realizat an de an, realizarea unui studiu privind impactul acelor gaze asupra sănătății populației, o hartă a mirosurilor și asumarea unui termen-limită pentru închiderea gropii de gunoi. De asemenea, cerem depistarea celorlalți agenți economici care contribuie la deteriorarea aerului din Brașov.

Avem dreptul la un mediu sănătos pentru noi și pentru familiile noastre, drept garantat de Constituție”.

Previous Story

Brașov. Parada Păpușilor gigant Livada Poștei-Piața Sfatului, mâine

Next Story

Brașov. „Asa se circula cu autobuzul RATBV … ne călcăm în picioare… Stau și ma întreb ce s-ar întâmpla dacă am fi implicați într-un accident…Am fi zdrobiți ca niște gândaci! Am adresat problema asta și celor de la …”