Brașov. Marșul Colindătorilor, în weekend, pe traseul Piața Unirii, Str. Bailor, Parcul Gheorghe Dima, Str. George Barițiu, Piața Sfatului, Str. Republicii, Bd. Eroilor, Troita de la Prefectură, Monumentul Eroilor, Cimitirul Eroilor Revoluției

Last Updated on decembrie 17, 2019 Duminică, 22 decembrie, pe străzile din Brașov a re loc evenimentul „Marșul Colindătorilor”, organizat de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință și ASCOR Brașov.

Evenimentul își propune să vestească bucuria Nașterii Domnului, dar și să aducă un omagiu eroilor căzuți în decembrie 1989. Întâlnirea va avea loc la ora 17:00, în Brașov, Piața Unirii, langă Biserica Sfântul Nicolae, transmite realitateadebrasov.net

Brașov. Marșul Colindătorilor, în weekend, pe traseul Piața Unirii, Str. Bailor, Parcul Gheorghe Dima, Str. George Barițiu, Piața Sfatului, Str. Republicii, Bd. Eroilor, Troita de la Prefectură, Monumentul Eroilor, Cimitirul Eroilor Revoluției 1

Traseul urmat: Piața Unirii, Str. Bailor, Parcul Gheorghe Dima, Str. George Barițiu, Piața Sfatului, Str. Republicii, Bd. Eroilor, Troita de la Prefectură, Monumentul Eroilor, Cimitirul Eroilor Revoluției.

Evenimentul aflat la a VI-a ediție va avea un caracter cultural-festiv cu ocazia apropierii sărbătorilor de Crăciun dar și unul cultural-memorial închinat celor care s-au jertfit pentru libertate în urma cu 30 de ani – Eroii revoluției Române căzuți în decembrie ‘89.

Având ca punct de întâlnire Piața Unirii la Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului, ora stabilită 17:00, colindători îmbrăcați de sărbătoare și cu făclii aprinse, vor pleca în marș pe un traseu stabilit ce va include câteva opriri în cântec de colind spre bucuria celor care-l primesc. Un prim popas în fața maternității va oferi viitoarelor mămici vestea noului început, iar un al doilea popas în centrul Brașovului va bucura privirile și urechile celor veniți în așteptarea Crăciunului.

La crucea eroilor din fața prefecturii și la monumentul acestora din zona Teatrului Dramatic, colindătorii se vor opri pentru un solemn moment de reculegere și aducere aminte. Acest sfârșit de seară va fi închinat spre pomenirea „colindătorilor” de altă dată, care și-au găsit într-un final mult dorita libertate și care sunt îngropați în cimitirul din Parcul Eroilor. Acest cimitir este locul unde candelele celor care vor aduce un omagiu vor lumina amintirea celor cărora noi, cei de azi, le datorăm libertatea.

Previous Story

Brașov. Catalin Leonte: „Gata, m-am prins. Dacă in 5 ani nu au reușit să repare podul de la Fartec, s-au gândit sa-l transforme in sere de panseluțe pentru giratorii. Păi no așe!”

Next Story

Brașov. Cum mai stați cu plămânii? Daniela: „Miroase puternic a gaz in Steagu, pe Neptun. 3 zile am putut sa respiram! Atât!  Corupția din orașul asta este egala cu …”