Brașov.  Mădălina Lungu: „În creșele și grădinițele din oraș se cer la clasă pahare de unică folosință (evident, de plastic). Câte 50 sau 100 de pahare de copil lunar. Ori 20 de copii in grupa. Ori 5-10 grupe pe instituție, toate înmulțite cu numărul total de creșe și grădinițe. Sunt zeci de mii de pahare de plastic aruncate lunar, pe care nimeni nu le reciclează.  Vorbim despre containere întregi care practic sufocă orașul, doar pentru că …”

Last Updated on decembrie 4, 2019 Primăria Brașov s-a lăudat că nu va mai permite pahare de plastic la evenimentele organizate în oraș. Poate ar trebui să mai facă un pa. Interzicerea paharelor de plastic în creșe și grădinițe.

Pe grupul de Facebook Brasov,cel mai frumos oras din Romania, Mădălina Lungu a scris: „Salutare! În speranța că cineva de la primărie (căruia chiar îi și pasă) vede această postare și face ceva: în creșele și grădinițele din oraș se cer la clasă pahare de unică folosință (evident, de plastic). Câte 50 sau 100 de pahare de copil lunar. Ori 20 de copii in grupa. Ori 5-10 grupe pe instituție, toate înmulțite cu numărul total de creșe și grădinițe. Sunt zeci de mii de pahare de plastic aruncate lunar, pe care nimeni nu le reciclează.

Brașov.  Mădălina Lungu: „În creșele și grădinițele din oraș se cer la clasă pahare de unică folosință (evident, de plastic). Câte 50 sau 100 de pahare de copil lunar. Ori 20 de copii in grupa. Ori 5-10 grupe pe instituție, toate înmulțite cu numărul total de creșe și grădinițe. Sunt zeci de mii de pahare de plastic aruncate lunar, pe care nimeni nu le reciclează.  Vorbim despre containere întregi care practic sufocă orașul, doar pentru că ...” 1

Vorbim despre containere întregi care practic sufocă orașul, doar pentru că le este mai simplu doamnelor așa. Spun asta pentru că, deși există alternative, nu pare să intereseze pe nimeni:
– copiii pot veni de acasă cu sticluțe ori cănițe individuale, etichetate
– atât creșele, cât și grădinițele dispun de căni proprii care ar putea fi folosite de copii pt apă

În contextul în care poluarea a ajuns problema numărul 1 la nivel mondial, în contextul în care plasticul ucide la propriu și sufocă jumătate de planetă și în contextul în care peste tot în lume se caută soluții pentru limitarea utilizării plasticului, mi se pare cel puțin revoltător acest miserupism al autorităților locale.

Eu pentru copiii mei am refuzat să duc pahare, am reușit să mai conving și câțiva părinți, însă este prea puțin, având în vedere că vorbim despre un fenomen”

Previous Story

Brașov. Deal chelit de copaci! Nelu Corbu: „Tăiați ma tot, hapsânilor, iar de respirat o sa respiram aerul cu miros de c…t ce se simte tot mai des in oraș…Dealul din imagine mi-a atras atenția astăzi pentru modul in care a fost chelit la ras, e vorba de un deal din zona…”

Next Story

Brașov. Atenție! Poluare extremă în zona Coresi, joi dimineață. Claudiu: „Vreme de facut miscare. De plimbat cu nepotii”