Brașov. Claudiu: „Dezastru”. Boroda George: „ Gât iritat, senzație de greață constantă, dureri de cap. Pe lângă mirosul greu de  groapă, experimentam un miros greu de cauciuc/plastic ars și niște putori extraordinare de fecale fermentate. Nu e distractiv nimic din toate astea iar …”

Last Updated on decembrie 11, 2019 După numeroasele sesizări de poluare din Brașov, Primăria a anunțat că va organiza o dezbatere oficială pe tema mirosurilor din oraș. Dezbaterea publică va avea loc în data de 20 decembrie, de la ora 12.00, în sala de consiliu a Primăriei Brașov.

Claudiu Grigoras: „Dezastru!” Așa arată poluarea din zona Coresi.
Brașov. Claudiu: „Dezastru”. Boroda George: „ Gât iritat, senzație de greață constantă, dureri de cap. Pe lângă mirosul greu de  groapă, experimentam un miros greu de cauciuc/plastic ars și niște putori extraordinare de fecale fermentate. Nu e distractiv nimic din toate astea iar ...” 1

Boroda George, pe grupul de Facebook Stop poluării din Brașov! Vrem aer curat!: „Efectele nocive ale calității slabe a aerului le resimtim în fiecare zi : gât iritat , senzatie de greață constantă, dureri de cap. Pe lângă mirosul greu de de groapă , experimentam un miros greu de cauciuc/plastic ars și niște putori extraordinare de fecale fermentate. Nu e distractiv nimic din toate astea iar majoritatea contaminarilor aerului sunt extraordinar de nocive pe termen lung.

În weekend-ul trecut am testat viteza de intervenție a Gărzii de Mediu. La 11:00 am făcut sesizare când am observat ca un constructor își ardea gunoaiele la locul construcției (zona Dealul Melcilor) . Pana nu si-a terminat de ars ce a avut(se făcuse noapte) nu s-a oprit. Deci viteza de intervenție nu exista sau tinde spre zero.

În lipsa unei rețele detaliate și uniforme de senzori pe plan local nu putem afla și identifica usor sursele de poluare. Până cand vom avea o astfel de rețea, rămâne doar un singur lucru de făcut: putem fi noi observatorii contaminării constante a aerului.

Așa că vă rog , daca observați surse de fum negru/gri inchis/gri deschis cu miros intens și neplacut, faceți poza și puneti pe grup sau imi puteti trimite in privat prin messenger. Va rog sa indicati și o localizare informativă.

Cu cat avem mai multe poze, cu atât avem mai multe dovezi și putem lupta mai ușor cu poluatorii.
Am atasat câteva poze exemplificative și multumesc pe aceasta cale membrilor care le-au trimis”.

Previous Story

Brașov. Schimbare. AFI înalță Mall-ul de la Hidro și scade un etaj de la parcare. Cum va fi cu mașinile pe acolo? 

Next Story

Brașov. Lucian: „Dacă autobuzele noi nu pot porni acum la -2 grade Celsius, atunci la -10 sau -15 ce rămâne de făcut?” Tiby: „Ce se întâmplă cu autobuzul de pe linia 23 de dimineața ? Azi este a 3-a zi când …”