Brașov. Tu vrei brad de Crăciun în Piața Sfatului?  Marius Vintila: „Anul trecut am întrebat pe Facebook de ce primăria Brașov mai face pom de iarnă în piața Sfatului (brad de vreo 120 de ani tăiat din pădure!!), cînd ar putea să …”

Last Updated on noiembrie 29, 2019 Omul de radio Marius Vintilă consideră că Primăria Brașov nu ar trebui să mai taie un brad și să-l împodobească în Piața Sfatului. Tu ce crezi?

Marius Vintila: Anul trecut am întrebat pe Facebook de ce primăria Brașov mai face pom de iarnă în piața Sfatului (brad de vreo 120 de ani tăiat din pădure!!), cînd ar putea să împartă banii cheltuiți cu bradul, luminițele și prostiile, unor familii amărîte care de Crăciun nu au ce mînca?

Brașov. Tu vrei brad de Crăciun în Piața Sfatului?  Marius Vintila: „Anul trecut am întrebat pe Facebook de ce primăria Brașov mai face pom de iarnă în piața Sfatului (brad de vreo 120 de ani tăiat din pădure!!), cînd ar putea să ...” 1
(foto www.viator.com)

Nu ar fi asta mai în spiritului Crăciunului? Iar cu această ocazie să fie un exemplu nu doar pentru alte primării, dar și pentru copii, care ar învăța ce înseamnă să renunți la o distracție ieftină pentru a dărui ceva cu sens cuiva care are nevoie…

Am avut proteste că „e tradiție”. Da, e tradiție să fii un consumerist înrăit, să îți faci poze cu mobilul la umbra unui pom mort, și să pasezi această tradiție și generațiilor următoare de copii parcați la școală cu mașina. Și deși discuția este încă de actualitate (de acest Crăciun 150.000 de copii vor continua să sufere de foame în România, conform unei știri recente), nu o reactivez.

În schimb vreau să îi întreb pe „edilii” Brașovului, cum se zice la clișeu, de ce Crăciunul mamelor lor mai taie brazi din pădure ca să se facă pom de iarnă, și nu se „plantează” unul artificial, cum face primăria din Sibiu?

Dacă nu aveți alt comentariu decît pe ăla cu „e odată pe an”, vă rog să vă abțineți. Îl știu deja, iar în context, pare idiot”.

Previous Story

(Video) Accident Brașov. 4 răniți, în zona Pădurea Bogăţii. 5 autoturisme lovite între Codlea și Ghimbav

Next Story

Brașov. Artiștii Operei vor cânta în Piața Sfatului, duminică, de Ziua Națională