Brașov. Lovitură pentru George Scripcaru. Allen Coliban: „Am acționat în instanță Consiliul Local Brașov pentru a cere stoparea proiectului Drumul Forestier Gorița. În urmă cu o lună, juriştii USR Brașov au …”

Last Updated on noiembrie 26, 2019 Cum PNL Brașov și George Scripcaru nu au renunțat la tăierea a 8,000 de copaci, doar au suspendat proiectul, cei de la USR au acționat în instanță Consiliul Local pentru stoparea defrișărilor masive.

Allen Coliban: Luni am acționat în instanță Consiliul Local Brașov pentru a cere stoparea proiectului Drumul Forestier Gorița. Acest demers l-am realizat împreună cu Asociația Braşovul Pedalează și Asociaţia România Civică, cărora le mulțumesc pentru implicare!
Semnează și tu petiția de stopare a proiectului: https://brasov.usr.ro/stop-taierilor-de-pe-tampa-vrem-padur…

Brașov. Lovitură pentru George Scripcaru. Allen Coliban: „Am acționat în instanță Consiliul Local Brașov pentru a cere stoparea proiectului Drumul Forestier Gorița. În urmă cu o lună, juriştii USR Brașov au ...” 1

În urmă cu o lună, juriştii USR Brașov au depus la Primărie plângerea administrativă (prima etapă procedurală înaintea acţiunii în instanţă), prin care a solicitat suspendarea Hotărârilor de Consiliu Local de aprobare a investiției pentru proiectul Goriţa. Plângerea a fost respinsă.

Prin urmare, azi am făcut următorul pas: acţiunea în instanţă, prin care chemăm Consiliul Local în judecată şi cerem instanţei judecătoreşti anularea HCL-urilor. Ne bazăm pe câteva argumente puternice:
🌳 Proiectul este ILEGAL, pentru jumătate din parcelele străbătute, deoarece ele permit doar alei de o lațime maximă de 2 metri, ce pot fi realizate fără extragere de arbori, în timp ce DF Gorița presupune extragerea a 8200 de arbori
🌳 Proiectul NU este RENTABIL: investiția se amortizează în 72 de ani, pe când garanția pentru el este de doar 30 de ani
🌳 Proiectul accesibilizează parcele deja accesibilizate de alte drumuri forestiere și, prin urmare, considerăm că s-a urmărit obținerea unei DUBLE FINANȚĂRI pe fonduri europene.
🌳 Proiectul s-a aprobat fără consultarea publică a cetățenilor.

Alte DEMERSURI OFICIALE pe care le-am făcut săptămâna trecută:
🌲 Am solicitat Primăriei documentele legale (nota explicativă și memoriul justificativ) care au stat la baza deciziei de suspendare a construirii drumului forestier Goriţa, precum și Dispoziția de Primar care să oficializeze decizia comunicată de către primarul George Scripcaru în cadrul ședinței Consiliului Local din 1 noiembrie 2019.

🌲 Am solicitat Primăriei și Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt calendarul dezbaterilor publice pe care urmează să le organizeze pe tema drumului forestier Goriţa, conform declarațiilor primarului George Scripcaru din cadrul ședinței Consiliului Local din 1 noiembrie.

🌲Am solicitat Primăriei și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) să ne comunice dacă Municipiul Brașov a notificat oficial AFIR cu privire la suspendarea proiectului Goriţa, conform celor declarate de către Primarul George Scripcaru în ședința Consiliului Local din 1 noiembrie.

În fotografie sunt colegii mei care au depus astăzi acțiunea la Tribunalul Brașov: Victor Ilie, jurist si viitor candidat USR la Consiliul Local, și Marian Spiridon, inginer și viitor candidat USR la Consiliul Județean.

Semnează și tu petiția de stopare a proiectului: STOP TĂIERILOR DE PE TÂMPA! STOP DRUMULUI GORIȚA!
Revenim cu detalii!

Previous Story

Accident Brașov. Ciocnire violentă lângă sediul Vodafone. Un șofer transportat la spital

Next Story

De ce Brașovul nu are Târg de Crăciun ca la Sibiu și Cluj? Ialomitianu: „Vom avea un târg de Crăciun cu mulți nemulțumiți și vreo câțiva îndestulați, cu un brad mare în Piața Sfatului, ca și în anii trecuți, și cam atât. Din nou, localnicii vor fi dezamăgiți: fie că sunt …”