Brașov. Autobuze RATBV la Codlea, din 3 decembrie. Cât va costa un bilet

Last Updated on noiembrie 1, 2019 Transportul metropolitan de călători ajunge și la Codlea. Din data de 3 decembrie autobuzele vor circula pe linia RATBV 220 Brașov-Codlea.

În perioadele de vârf ale zilei (06.00 – 08.00 şi 14.00 – 16.00), autobuzele vor circula din 30 în 30 de minute, iar în rest o dată pe oră. Linia 220 va fi deservită de două autobuze, fiecare dintre ele cu o capacitate de maxim 104 locuri (inclusiv în picioare), a anunțat viceprimarul din Codlea, Erwin Albu.

Brașov. Autobuze RATBV la Codlea, din 3 decembrie. Cât va costa un bilet 1

Preţul unei călătorii cu linia 220 va fi de 5 lei, iar un abonament va costa 170 de lei (85 lei pentru elevi). De asemenea, vor fi acordate toate facilităţile prevăzute de legislaţia în vigoare, informează bzb.ro.

Pentru acest an, Primăria Codlea ia calcul o subvenţionare a serviciului de transport public cu suma de 112.000 lei, iar pentru anul viitor este luată în calcul suma de 1,3 milioane de lei. „Aceste sume sunt calculate dacă nu se realizează încasări din comercializarea biletelor sau a abonamentelor. La un grad de încărcare de 30% – 40% ajungem «pe zero» din punct de vedere al finanţării de la bugetul local”, a explicat viceprimarul municipiului Codlea.

În paralel cu linia RATBV 220, va avea drept de circulaţie şi operatorul privat, a cărui licenţă a fost prelungită până în anul 2023, în baza unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

Previous Story

Video Brașov. Moarte groaznică. Un muncitor ar fi fost scos decapitat de excavator de sub un mal de pământ prăbușit

Next Story

Accident Brașov. Mașină răsturnată pe drumul spre Poiană după ce a lovit o cutie pentru siguranțe electrice, un hidrant, o bornă kilometrică și un alt autovehicul, parcat