(Last Updated On: November 18, 2019)

Călătoria cu avionul de la Brașov la București ar putea fi o alternativă pentru evitarea aglomerării de pe DN1. Există însă câteva piedici în realizarea acestui plan.

Julius Selea, directorul general al companiei JBC Eden, estimează că pentru a fi competitiv transportul cu avionul, preţul unui bilet ar putea ajunge la 50 de euro, dar nu mai jos de atât. “Pentru un pasager, taxele de aeroport, fără aterizare, ajung la 25 – 30 de euro”, a exemplificat directorul general al JBC Eden pentru economica.net.

Aeroportul Brașov. Cât ar costa un bilet de la Bucureşti la Braşov cu avionul, călătoria ar dura sub o oră 1
(foto: civilaviationawards.co.za/)

Consiliul Județean Brașov continuă lucrările la Aeroport.

Adrian Ioan Veştea: „Intrăm de astăzi intr-o nouă etapă a lucrărilor la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav!
Prin semnarea contractului pentru „Proiectare și execuție Balizaj – construcții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”, a cărui valoarea totală este de 65.598.566,25 lei, facem încă un pas către realizarea acestui proiect așteptat îndelung și mult dorit de toți brașovenii.

A fost o onoare pentru mine să-l am alături în conferința de presă de astăzi pe arhitectul Dorin Ștefan, cel care a creat soluția arhitecturală pentru Terminalul AIBG, dar și pe reprezentantul BOG’ART SRL – firmă care alături de UTI Grup SA și UTI Facility Management SA proiectează și construiește Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Împreună am prezentat stadiul la zi al proiectului”.