Brașov. Junii Dorobanti vă invită la Îngroparea Vătafului. Tot evenimentul este presărat cu glumele specifice Șcheiului

Last Updated on noiembrie 5, 2019 Vineri, 8 noiembrie, de la ora 16:00, sunteți invitați la un eveniment special, Îngroparea Vătafului al Grupului Junilor Dorobanti.

Junii Dorobanti: „Îngroparea Vătafului al Grupului Junilor Dorobanti este un vechi obicei tradițional din Scheii Brasovului care are loc cu preponderenta toamna cand majoritatea evenimentelor junilor se termină.

Brașov. Junii Dorobanti vă invită la Îngroparea Vătafului. Tot evenimentul este presărat cu glumele specifice Șcheiului 1

Cel care este vataf, adică conducătorul grupului în anul in curs, este „îngropat” de viu. Ritualul presupune ca acesta să fie pus pe o scara, i se aduce o cruce normală ca la orice mort și are loc o „slujba” oficiată de 1 preot şi 2 cantori (dintre membrii grupului) si un grup de muzicanți

Evident, tot evenimentul este presărat cu glumele specifice Șcheiului. Vătaful este purtat pe o scara din curtea Biserici Sf Nicolae si pe străzile din Șchei, până în locul numit Podul Dracului, unde este pus pe deasupra unui râului și scăldat până oferă o cinste celor prezenți că să fie dezlegat.

Evenimentul are loc in colaborare cu Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brașovul Vechi si este un eveniment finantat de Primaria Brașov prin Consiliu Local.
Va așteptăm in numar cat mai mare să ne fiți alături!!”

Previous Story

MotoEroi Brașov, donează și tu sânge! „Nu toți EROII poartă pelerină, unii au doar o cască moto si dorința de a ajuta…”

Next Story

Brașov. Diana Botescu: „Dragi prieteni, am nevoie de ajutorul vostru … să îndreptăm o nedreptate. Povestea pe scurt e următoarea. am fost martora unui incident rutier pe str. Lungă la nr. 62, înainte de intrarea pe Str. de Mijloc pe direcția de mers spre Bartolomeu. Eram in trafic pe banda a doua (de lângă axul drumului) oprită în coloană în …”