Turcii iar „laudă” Aeroportul Braşov. Turkish Airlines invitată să deschidă linii regulate între viitorul aeroport braşovean şi unele din Turcia

Last Updated on octombrie 4, 2019 Alt an fără Aeroportul Brașov, alte „laude” din partea oamenilor de afaceri din Turcia și atât. Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Guven Gungor, a promis autorităţilor braşovene că va încerca personal să convingă compania Turkish Airlines să deschidă linii regulate între viitorul aeroport braşovean şi unele din Turcia.

Preşedintele TIAD a făcut această declaraţie în contextul vizitei pe care ambasadorul Turciei la Bucureşti, Fusun Aramaz, împreună cu Consiliul de Conducere al TIAD o efectuează în judeţul Braşov, la întâlnirea cu prefectul Marian Rasaliu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, primarul municipiului reşedinţă, George Scripcaru, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Silviu Costea.

Turcii iar „laudă” Aeroportul Braşov. Turkish Airlines invitată să deschidă linii regulate între viitorul aeroport braşovean şi unele din Turcia 1

“(…) în urma prezentării amănunţite a proiectului Aeroportului Braşov – care, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, va fi 90% gata la sfârşitul anului viitor – Guven Gungor a promis că se va implica personal pentru a convinge Turkish Airlines de oportunitatea de a deschide linii regulate între Braşov şi aeroporturi din Turcia, odată ce aeroportul Braşov va fi operaţional. Turkish Airlines este compania de stat a Turciei şi este considerată cea mai mare companie aviatică naţională din lume, cu zboruri de pasageri în 315 destinaţii din 126 de ţări şi 82 de destinaţii de transport cargo. Turkish Airlines este şi liderul mondial pentru cele mai multe zboruri operate de pe un singur aeroport – aeroportul Ataturk din Istanbul. Potrivit preşedintelui TIAD, Braşovul ar fi cu atât mai atractiv pentru compania aviatică din Turcia cu cât aceasta îşi doreşte o mărire a numărului de zboruri către România, iar Aeroportul Otopeni nu a răspuns favorabil ultimei solicitări din partea companiei”, se arată într-o informare remisă de Primăria Braşov, preluată de administratie.ro.

Aceasta a menţionat că şi proiectul Spitalului Regional Braşov este de interes pentru partea turcă, implicată în prezent în proiectul construcţiei unui spital regional la Constanţa.

“Potrivit oficialilor turci, modelul lor de administrare a spitalelor este uşor diferit de cel din România, dar s-a dovedit foarte eficient. Fiind vorba de un parteneriat public-privat, model care se doreşte a fi implementat şi în cazul Braşovului, în proiectul derulat împreună cu BERD şi Ministerul Sănătăţii, oficialii turci le-au adresat invitaţia oficialilor români să viziteze un astfel de spital din Turcia, pentru a vedea exact cum funcţionează sistemul. De asemenea, dată fiind experienţa în domeniu, oamenii de afaceri turci ar putea fi interesaţi să se implice în fazele ulterioare ale proiectului de la Braşov”, a arătat Primăria Braşov, în informarea citată.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Mamă și doi copii, răniți după ce o dubă a intrat pe contrasens, la ieșire din Codlea

Next Story

Foto Brașov. Brașovenii ca sardinele.  Sandra: „Așa arată autobuzul 28 dimineața, mereu foarte aglomerat. De ce nu se pun autobuze duble măcar la orele dimineții? Sunt 2 cartiere: Avangarden și Bartolomeu care au nevoie de acest autobuz pentru a ajunge în centru…”