Brașov. George Scripcaru: ,,În decembrie, copiii din Brașov vor avea primul centru dedicat lor, în care se vor putea bucura de spectacolele puse în scenă pentru ei și vor putea să fie actorii sau muzicienii care să performeze pe ea”

(Last Updated On: October 8, 2019)

Fostul Cinema Modern va fi inaugurat în decembrie, cu o lună mai devreme decât prevede contractul.

Inaugurarea se va face printr-un eveniment special, dedicat copiilor, principalii beneficiari ai centrului cultural creat în urma lucrărilor de reabilitare a cinematografului.

,,În decembrie, copiii din Brașov vor avea primul centru dedicat lor, în care se vor putea bucura de spectacolele puse în scenă pentru ei și vor putea să fie actorii sau muzicienii care să performeze pe ea. Este un proiect important pentru noi, având în vedere faptul că prin aceste lucrări am reușit să transformăm un spaţiu neutilizat atâţia ani într-un centru cultural dedicat mai ales copiilor.

Brașov. George Scripcaru: ,,În decembrie, copiii din Brașov vor avea primul centru dedicat lor, în care se vor putea bucura de spectacolele puse în scenă pentru ei și vor putea să fie actorii sau muzicienii care să performeze pe ea” 1

Odată cu lucrările de reabilitare, am regândit și spaţiile din interiorul fostului cinema, astfel încât acestea să devină utile nu doar pentru proiecția de film, ci şi pentru desfăşurarea unor spectacole cu şi pentru copii. Vom avea două săli, una cu o capacitate de 191 de locuri, iar cealaltă cu 114 locuri. În cea de a treia sală a fostului cinematograf vom amenaja vestiare pentru micii artiști.

Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principalii beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic.

Cei mai mici braşoveni merită un astfel de loc, cu toate dotările necesare unui act de cultură de acest gen“, a declarat primarul George Scripcaru, citat de brasovcity.ro.

Primarul a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a fostului cinematograf: Imobilul face parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului, proiect în care sunt incluse și Patria (primul reabilitat), Astra și Popular.