Brașov. Gabriela, în autobuzele RATBV: „Am un handicap locomotor …lumea se îmbulzește, sunt împinsă in diverse părți, pentru ca ma mișc prea încet cred ei, si musai sa urce acele persoane in autobuz pentru a mai prinde un loc, ma dau la o parte de teama sa nu fiu lovita. Într-un final urc si eu, desigur niciun loc liber, toți stau cu ochii in telefoane, deși credeți-ma e greu de …”

Last Updated on octombrie 16, 2019 Viață grea pentru persoanele cu handicap în autobuzele RATBV. Înghesuite, ținute în picioare în timp ce locurile speciale sunt ocupate de alte persoane.

Pe grupul de Facebook RATBV – Grupul Călătorilor, Gabriela Bularca a scris: „Călătoresc mult cu transportul in comun, merg in diverse locuri din oraș, cu diverse activități. După cum, cei care ma cunoașteți personal știți, am un handicap locomotor, iar mana stângă o folosesc cu greutate, nu este vina nimănui, fiecare ducem ce avem de dus.

Brașov. Gabriela, în autobuzele RATBV: „Am un handicap locomotor ...lumea se îmbulzește, sunt împinsă in diverse părți, pentru ca ma mișc prea încet cred ei, si musai sa urce acele persoane in autobuz pentru a mai prinde un loc, ma dau la o parte de teama sa nu fiu lovita. Într-un final urc si eu, desigur niciun loc liber, toți stau cu ochii in telefoane, deși credeți-ma e greu de ...” 1

Doresc doar sa va povestesc una dintre întâmplările mele, care se repeta daca nu zilnic, dar la câteva zile da. Stau in stație, aștept, vine autobuzul, clar aglomerat, lumea se îmbulzește, sunt împinsă in diverse părți, pentru ca ma mișc prea încet cred ei, si musai sa urce acele persoane in autobuz pentru a mai prinde un loc, ma dau la o parte de teama sa nu fiu lovita.

Într-un final urc si eu, desigur niciun loc liber, toți stau cu ochii in telefoane, deși credeți-ma e greu de ratat modul meu de deplasare, reiau, niciun loc liber, nici vorba ca cineva de pe scaunele speciale pentru persoane cu handicap sa se ridice sa îmi dea un loc, ma gândesc ca poate au si ei nevoie, dar chiar toți?

In fine. Sa continui întâmplarea, ma agat cu mana sănătoasa de o bara si stau fixata acolo, din când in când cate o persoana îmi cere sa ma dau la o parte ca sa poată trece, le explic frumos sa ma ocolească pentru ca nu pot, mă mai si înjură, dar m-am obișnuit. Vine coborârea, sa vedeți atunci dandana, de multe ori pur si simplu sunt împinsă, ca sa cobor mai repede.

Dragii mei, atât am avut de spus, citiți cu atenție, asta pățesc destul de des. Si este doar una din povesti, am decis ca pe rand sa le spun pe toate. O zi frumoasa sa aveți!”

Previous Story

Vlad: „Brașov a ajuns să fie unul dintre cele mai aglomerate orașe din țară. Un sector 7 al Bucureștiului. Poate că atunci când vom realiza că noi suntem traficul se va schimba ceva. Când vom realiza că mai multe benzi înseamnă …”

Next Story

Mergi prin Brașovul Bântuit. Joc de explorare urbană, un treasure hunt și un joc de escape de exterior