Aeroportul Brașov. Un prim acord de la Bruxelles pentru finanțare europeană. Guvernul României nu dorește să dea bani

Last Updated on octombrie 10, 2019 Pentru că nu reușește să o convingă pe Viorica Dăncilă să finanțeze Aeroportul Brașov, Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, caută finanțări externe pentru a arăta că PSD, cumva, se implică în construcția Aeroportului Brașov.

Roxana Mînzatu a anunţat ieri că reprezentanţii Comisiei Europeane au agreat includerea aeroportului de Braşov pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de experţii Băncii Europene de Investiţii pentru accesarea de fonduri europene.

Aeroportul Brașov. Un prim acord de la Bruxelles pentru finanțare europeană. Guvernul României nu dorește să dea bani 1

Aeroportul va fi inclus în planul de activităţi al Jaspers, organism de asistenţă tehnică al Băncii Europene de Investiţii, care sprijină îmbunătăţirea calităţii investiţiilor realizate cu fonduri UE. Asistenţa tehnică oferită de experţii Jaspers este folosită pentru pregătirea aplicaţiilor în proiecte care vizează transportul, apa, managementul riscurilor, scrie bzb.ro.

Potrivit Roxanei Mînzatu, acordul luat miercuri, în urma consultărilor cu forurile europene, reprezintă un prim pas important făcut în direcţia realizării acestui obiectiv de importanţă locală şi regională, din bani europeni.

„Deşi este un moment important, atenţia noastră trebuie să rămână focusată pe depăşirea următoarelor etape, cum ar fi răspunsul DG Competition cu privire la ajutorul de stat. Voi continua să urmăresc evoluţia acestui proiect în care cred cu toată convingerea. Ministerul Fondurilor Europene lucrează în grup de lucru cu beneficiarul – Consiliul Judeţean Braşov, dar şi cu Organismul Intermediar Transport din Ministerul Transporturilor, inclusiv pe tema obţinerii unei decizii pe tema ajutorului de stat.

Am discutat şi cu premierul Viorica Dăncilă legat de demersurile pentru asigurarea finanţării europene pentru aeroport, în contextul candidaturii Braşovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm că la nivel guvernamental există interes şi implicare pentru ca acest obiectiv să se construiască cu un efort financiar cât mai mic posibil din partea comunităţii”, a declarat Roxana Mînzatu.

Previous Story

Brașov. Primăria a decis: luminițele Crăciunului se vor aprinde și în acest an pe 1 decembrie. Respect pentru turiști

Next Story

Brașov. De ce? Primăria a asfaltat Drumul Vechi între Poiană și Poiana Mică. Alina: „Asa, asfaltați drumurile spre pădure (..) Să nu se împiedice aia care fura lemnele….”