USR Brașov merge în munți pentru a opri construcția de vile în Bucegi. Allen Coliban: „Deci mergem într-o drumeție, cu mic cu mare, sa le arătam ca Bucegiul nu este al lor, ci al tuturor? Sau stam cu mâinile in sân si ne …”

Last Updated on septembrie 23, 2019 Pe platoul Bucegilor se pregateste un mare plan de dezvoltare urbana. Un investitor a obţinut deja autorizaţie de construcţie pentru prima casă de vacanţă şi drumul de acces aferent. Totul se întâmplă după ce autorităţile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă.

Senatorul USR, Allen Coliban, a scris pe Facebook: „Alături de colegii parlamentari activi pe mediu, Cornel Zainea și Mihai Gotiu, și de deputatul USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu, am trimis următoarele solicitări:

USR Brașov merge în munți pentru a opri construcția de vile în Bucegi. Allen Coliban: „Deci mergem într-o drumeție, cu mic cu mare, sa le arătam ca Bucegiul nu este al lor, ci al tuturor? Sau stam cu mâinile in sân si ne ...” 1

– Planurile urbanistice elaborate de Primăria Moroeni, inclusiv dovada dezbaterilor publice ale acestora
– documenția de autorizare pentru construirea vilei
– avizul de mediu
– planul de management al parcului
– avizele date de Consiliul Științific și Academia Română”

Aceștia organizează o drumeție la care invită să se alăture toți cei care se împotrivesc acestui proiect.

Am vazut ca pe platoul Bucegilor se pregateste un mare plan de dezvoltare urbana. Am mai observat ca foarte multi dintre voi sunteti revoltati, la fel ca si mine, de acesta decizie care va duce la mutilarea ireversibila a peisajului alpin.

Din perspectiva mea nu exista decat doua variante:
1. Sa ne plangem pe retelele sociale de cat de nenorociti sunt cei care au pus la cale acest plan;

sau

2. Facem ce am facut si cand au furat “noaptea ca hotii” sau cand coruptia din structurile statului a dus la moartea a zeci de tineri in incediul de la “Colectiv”. Ce vreau sa spun este ca, noi, ca cetateni, avem un cuvant de spus in privinta asta… sa nu-l irosim.

Deci mergem într-o drumeție, cu mic cu mare, sa le arătam ca Bucegiul nu este al lor, ci al tuturor? Sau stam cu mâinile in sân si ne plângem cat ei distrug si parcurile naturale?

Nu am vrut niciodata sa conduc sau sa urmez pe cineva, asa ca fiecare dintre noi este responsabil pentru actiunile sale.

Cred ca este momentul oportun sa aratam ca suntem o comunitate dincolo de interactiunea sterila de pe grupurile de munte.

Ne vedem la Piatra Arsa, pe 28 Septembrie, incepand cu ora 12:00!

ATENŢIE! Acesta NU este un protest ci o manifestare cultural-artistica si sportiva, asadar sa fim artisti si sa venim cu arta de acasa, caci activitatea sportiva e garantata.”, anunță organizatorii.

Previous Story

Aeroportul Brașov, Autstrada Nu? Orban alături de Iohannis: „Garantez că Sibiu-Piteşti şi tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj vor fi gata sub o guvernare liberală de 4 ani”

Next Story

Foto Brașov. Alexandra-Ioana Crivineanu: „Un nou parc în Brașov …Vandalizat sau inaugurat cu mobilier second-hand? Mobilierul ar fi fost livrat deja uzat, nefiind nou…”