Foto Brașov. Snail Ann: „Am aflat că pădurea din Schei va suferi defrișări masive …Mii de copaci marcați, la un moment dat numerotarea ajunge la 1400+ apoi o ia de la capăt, deci cred că sunt și mai mulți copaci, mulți dintre ei bătrâni….Ceva nu e în regulă cu acest proiect. Sunt oare necesare tăieri de o asemenea amploare, sunt…”

Last Updated on septembrie 22, 2019 Primăria Brașov se pregătește să taie mii de copaci în pădurea din Schei.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Snail Ann a scris: „Dragi brașoveni, am nevoie de ajutorul vostru. Am aflat că pădurea din Schei va suferi defrișări masive, motivația fiind că este nevoie de un drum forestier în caz că vor mai fi incendii.

Vor tăia pe o lățime de aproximativ 20 de metri. Mi s-a spus că vor face drum spre Șaua Tâmpei, însă copacii marcați încep de la Fântânița Dreptății și până la Poiana Ograda (în direcție opusă față de Șaua Tâmpei), prin mijlocul pădurii, în pantă.

Mii de copaci marcați, la un moment dat numerotarea ajunge la 1400+ apoi o ia de la capăt, deci cred că sunt și mai mulți copaci, mulți dintre ei bătrâni. Proiectul a fost deja aprobat de Primărie, pe bani europeni.
Foto Brașov. Snail Ann: „Am aflat că pădurea din Schei va suferi defrișări masive ...Mii de copaci marcați, la un moment dat numerotarea ajunge la 1400+ apoi o ia de la capăt, deci cred că sunt și mai mulți copaci, mulți dintre ei bătrâni....Ceva nu e în regulă cu acest proiect. Sunt oare necesare tăieri de o asemenea amploare, sunt...” 1

Foto Brașov. Snail Ann: „Am aflat că pădurea din Schei va suferi defrișări masive ...Mii de copaci marcați, la un moment dat numerotarea ajunge la 1400+ apoi o ia de la capăt, deci cred că sunt și mai mulți copaci, mulți dintre ei bătrâni....Ceva nu e în regulă cu acest proiect. Sunt oare necesare tăieri de o asemenea amploare, sunt...” 2

Ceva nu e în regulă cu acest proiect. Sunt oare necesare tăieri de o asemenea amploare, sunt respectate toate reglementările? Zona are o biodiversitate foarte bogată, este un habitat natural pentru numeroase specii. Drumul ar fi în pantă, tăieri de acest fel vor duce inevitabil la alunecări de teren. Acești arbori captează cantități semnificative de CO2 și mențin solul stabil.

Totul a fost făcut în tăcere, nu au fost anunțați cetățenii, nu există niciun plan public pentru acest drum, niciun plan de plantări pentru a compensa pierderile (care oricum nu se compensează așa simplu, o pădure are nevoie de secole pentru a ajunge iar la capacitatea inițială de captare a dioxidului de carbon și de reglare a vremii). Am observat că arborii au fost marcați la începutul lunii septembrie.
Foto Brașov. Snail Ann: „Am aflat că pădurea din Schei va suferi defrișări masive ...Mii de copaci marcați, la un moment dat numerotarea ajunge la 1400+ apoi o ia de la capăt, deci cred că sunt și mai mulți copaci, mulți dintre ei bătrâni....Ceva nu e în regulă cu acest proiect. Sunt oare necesare tăieri de o asemenea amploare, sunt...” 3

Foto Brașov. Snail Ann: „Am aflat că pădurea din Schei va suferi defrișări masive ...Mii de copaci marcați, la un moment dat numerotarea ajunge la 1400+ apoi o ia de la capăt, deci cred că sunt și mai mulți copaci, mulți dintre ei bătrâni....Ceva nu e în regulă cu acest proiect. Sunt oare necesare tăieri de o asemenea amploare, sunt...” 4

Dacă vă plimbați pe această potecă veți vedea magnitudinea viitoarelor tăieri, vor desfigura pădurea, vor băga utilaje grele și vor strica una dintre singurele zone rămase neatinse.

Aș vrea să depun o plângere la Garda Forestieră, poate reușim să facem și o petiție, această inițiativă pare extremă. Vă rog dați de veste cu un share, poate reușim să găsim o cale să oprim tăierile… Înțeleg nevoia unui drum în caz de incendii, însă anumite lucruri nu se leagă, trebuie să existe o cale mai bună prin care nu vor fi tăiați atâția copaci și nu va fi stricat acest habitat natural prețios care ne oferă atâtea beneficii. Planul pare făcut pe grabă și mă întreb dacă există și alte interese la mijloc”.

Previous Story

Aeroportul Brașov susținut de Airbus, spune ministrul Fondurilor Europene. Păcat că Guvernul nu susține acest proiect

Next Story

Brașov. Allen Coliban: „Eliminarea gratuităților pentru elevi. Incompetența Primăriei va fi plătită de către cei mici….Primarul Scripcaru a revenit asupra deciziei, recunoscând că “s-au alocat sume eronate”, după ce Curtea de Conturi a…”