Aeroportul Brașov susținut de Airbus, spune ministrul Fondurilor Europene. Păcat că Guvernul nu susține acest proiect

Last Updated on septembrie 20, 2019 Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, din Brașov, se chinuie să facă rost de bani europeni pentru Aeroportul Brașov. Din păcate nu are curaj să meargă la șefa ei, Viorica, să-i ceară 50 de milioane de euro din fondul de rezervă pentru finalizarea lucrărilor.

Finanţarea proiectului aeroportului de la Braşov din bani europeni pe actualul exerciţiu financiar depinde de durata procedurii de notificare a ajutorului de stat, a explicat, vineri, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, care a menţionat că printre argumentele oferite experţilor Comisiei Europene s-a numărat şi acela că investiţia este susţinută inclusiv de clusterul Airbus potrivit stiripesurse.ro.

Aeroportul Brașov susținut de Airbus, spune ministrul Fondurilor Europene. Păcat că Guvernul nu susține acest proiect 1

Continuăm discuţia cu Comisia Europeană. Avem două căi de urmat, ambele ţin de notificarea aeroportului ca şi ajutor de stat, una ar putea fi gata în decembrie 2019, alta la sfârşitul lui 2020. Probabil că, undeva la sfârşitul lui octombrie, vom vedea care este calea mai accesibilă.(…) Dacă reuşim să trecem această barieră a ajutorului de stat, cu siguranţă vom avea şi un contract de finanţare semnat.

Le-am dat ca şi argumente faptul că vorbim de o investiţie matură, care merge înainte oricum, (…) proiectul este capabil să genereze facturi, cheltuieli, absorbţie chiar de la anul, nu mai avem proiecte pe aeroporturi atât de mature. Am menţionat şi vizita la clusterul Airbus, care au transmis că vor susţine şi ei această investiţie, se pot folosi să producă noi componente mai mari, pe care actualmente nu le pot transporta pe cale rutieră, dar pe cale aeriană da”, a afirmat Mînzatu.

Ea a menţionat că, în cazul aeroportului de la Bacău, notificarea ajutorului de stat a durat 2 ani, or, în cazul proiectului de la Braşov, pentru a beneficia de finanţare din bugetul pe 2014-2020, contractul de finanţare ar trebui semnat până cel târziu în decembrie 2020. “Trebuie să vedem cât durează această procedură”, a mai punctat Mînzatu.

Previous Story

Brașov. Un bărbat a murit în magazinul Kaufland de pe Calea București. „Echipajul SMURD s-a deplasat la Kaufland, în Brașov, pentru …”

Next Story

Foto Brașov. Snail Ann: „Am aflat că pădurea din Schei va suferi defrișări masive …Mii de copaci marcați, la un moment dat numerotarea ajunge la 1400+ apoi o ia de la capăt, deci cred că sunt și mai mulți copaci, mulți dintre ei bătrâni….Ceva nu e în regulă cu acest proiect. Sunt oare necesare tăieri de o asemenea amploare, sunt…”