Brașov. Semnezi? Petiție online: „Vrem ca traseul autobuzelor școlare să treacă prin interiorul cartierului Bartolomeu-Avantgarden!”

Last Updated on septembrie 23, 2019 RATBV a anunțat că va introduce autobuze școlare de la stadionul municipal. De neînțeles de ce nu pun stația de plecare peste liniile de cale ferată pentru a prelua elevii care locuiesc în cartierul vechi Bartolomeu Nord și în Avantgarden 1,2 și 3. În acest sens, a fost lansată o petiție online care să oblige RATBV pentru a regândi traseul autobuzelor școlare din Bartolomeu.

Pe grupul de Facebook Avantgarden 3 Brașov, Mihai Codruț Nanu a scris: „După cum știți, de marți vom avea autobuze școlare și în Bartolomeu. Numai că traseul lor este Livada Poștei- Lungă – Terminal RATBV de la Stadionul Municipal, iar 90% dintre elevi locuiesc în cartierul vechi Bartolomeu Nord și în Avantgarden 1,2 și 3, deci peste liniile de cale ferată.

Brașov. Semnezi? Petiție online: „Vrem ca traseul autobuzelor școlare să treacă prin interiorul cartierului Bartolomeu-Avantgarden!” 1

Elevii ar trebui fie să fie aduși de părinți cu mașina personală până la terminalul de la Municipal și de acolo preluați de autobuzul școlar, fie să meargă cu linia 28 ca și până acum și să se transbordeze la capătul lui 5 în autobuzul special pentru elevi, ceea ce e un non-sens, deoarece 28-ul ar rămâne oricum aglomerat în orele de vârf. Să nu mai pun la socoteală și scenariul foarte probabil în care elevii de pe Spicului-Lanurilor-Bobului ar fi tentați să treacă pe la pasajul improvizat peste calea ferată (cu ieșire la OMV) unde s-ar putea produce vreo catastrofă.

Dacă autobuzul școlar ar intra de pe Lungă peste linii până la giratoriul de la Ghe Doja, virând la stânga pe Molnár Janos – Avantgarden-Terminal-Lunga-Livadă, linia RATBV 28 ar fi degrevată de aglomerație dimineața și s-ar diminua chiar și traficul autoturismelor personale care fac un ocol până la terminalul de la municipal sau care merg direct la școlile din centru.

Dacă semnăm petiția cât mai mulți din cartier, sper că vom reuși să mișcăm lucrurile”.

Petiție online: Vrem ca traseul autobuzelor școlare să treacă prin interiorul cartierului Bartolomeu-Avantgarden!
Rolul autobuzelor școlare este de a prelua copiii din cartiere, de a-i duce la școli în siguranță și de a scăpa de supraaglomerația din centrul vechi și din autobuze la orele de vârf.

Dacă celelalte trasee pentru autobuzele destinate elevilor sunt corect proiectate, cel care are punct de plecare de la Autogara Internațională este ilogic pentru că sunt prea puțini copii pe care i-ar putea prelua de la terminal sau de pe Strada Lungă, 90% dintre elevi aflându-se în cartierul Bartolomeu Nord și Avantgarden 1,2 și 3.

Cerem Primăriei Brașov și RATBV să regândească acest traseu astfel încât să preia elevii din cartierele Bartolomeu Nord și Avantgarden.

Argumentăm că preluarea elevilor din interiorul cartierelor Bartolomeu-Nord și Avantgarden ar degreva de aglomerația de pe linia RATBV 28, care ar fi folosită doar de celelalte categorii de călători și nu ar mai fi nevoie de suplimentarea autobuzelor pe această rută.

Previous Story

(Video) Accident Brașov. O tănără a murit, alte 6 persoane au fost rănite la ieșire în Cristian

Next Story

Brașov. Naționala de handbal senioare a României se întâlnește luni cu suporterii la Mallul Coresi