Last Updated on septembrie 27, 2019 Decizia primăriei de a construi o sală Polivalentă într-o mlaștină este de neînțeles. primăria dorește să construiască sala pe locul fostului stadion Municipal dar zona este una mlăștinoasă.
Arhitectul Gruia Hilohi: „Gropile Şprenghiului – o mare întindere de mlaştini şi lacuri naturale cu izvoare bogate, azi amplasament cu teren dificil de fundare, dorit pentru o inutilă şi supercostisitoare mega-construcţie care se va folosi poate de câteva ori pe an.
1) În anii 1930, când s-a început depozitarea de gunoaie (a fost rampa de gunoaie a oraşului acolo, până prin 1965), foto: C. Lehmann.
3) În 2012, când natura începuse să se refacă, după dispariţia Stadionului Municipal.
La două zile după postarea pe net a ultimei poze, în 2012, „onor primăria” a adus acolo câteva camioane cu moloz şi gunoaie şi a astupat din nou lacurile regenerate, ca nu cumva să învingă natura…”
Corneliu Teposu: „Eu am reproșat administrației Scripcaru neonorarea promisiunilor și lipsa proiectelor mari pentru Brașov. Dar nu le spune nimeni că trebuie să construiască sala polivalentă la Autogara Internațională. Dacă acel teren nu este bun pentru o construcție precum ar fi sala polivalentă, după cum reiese din argumentele domnului arhitect Gruia Hilohi, atunci am avea de-a face cu o risipă de bani și de timp, lucru caracteristic pentru această administrație.
Voi cere în baza legii 544/2001 informații despre studiile geotehnice comandate anterior sau existente la Primăria Brașov”.
Primăria Braşov a anunţat că marţi au început forajele pentru analiza solului în proiectul de construcţie a Sălii Polivalente care se va construi în locul fostului Stadion Municipal.
Prin aceste investigaţii vor fi obţinute datele necesare studiului geo-tehnic, dar şi proiectării pompelor de căldură ce vor asigura sistemul de încălzire al viitoarei construcţii, informează bzb.ro.
Sala Polivalentă va avea o capacitate de 10.000 de locuri. Privită dinspre Șoseaua Cristianului, polivalenta se va afla în spatele unui parc de aproape 150.000 mp, iar arhitectura a fost gândită în aşa fel încât să se înscrie în peisaj, urmărind curbele de nivel ale Dealului Șprenghi şi armonizând peisajul natural cu cel construi.