Brașov. RATBV mărește numărul de autobuze pentru elevi. George Scripcaru: „Astăzi ne-am bucurat de prima experiență a micuților elevi care au folosit linia de transport specială dedicată lor. Sunt încrezător ca …”

Primăria Brașov, RATBV și Poliția Locală au reușit să pună la punct un proiect foarte bun pentru elevi: autobuze școlare. RATBV a anunțat deja că de mâine va suplimenta numărul de autobuze.

George Scripcaru: „Astăzi ne-am bucurat de prima experiență a micuților elevi care au folosit linia de transport specială dedicată lor.

Sunt încrezător ca proiectul pilot de transport al elevilor are toate șansele să fie unul de succes. Le mulțumesc și părinților care s-au mobilizat foarte bine, astfel că nu au fost întârzieri la îmbarcarea și debarcarea copiilor.

Politia Locala Brasov: „Polițiștii locali brașoveni de la ordine publică și biroul rutier sunt alături de elevii brașoveni care merg dimineața la clase cu autobuzul școlar. Oamenii legii se asigură, pe întreaga călătorie, că micuții ajung la școală în condiții de maximă siguranță.

Copiii cu ghiozdanele în spate sunt însoțiți în autobuz de polițiștii locali, care îi ajută la coborâre, după care îi escortează până în curtea școlii, facilitându-le trecerea la zebră. Acest lucru s-a întâmplat chiar din prima zi de școală.

Pe parcursul călătoriei, polițistii locali le dau sfaturi elevilor cu privire la modul în care trebuie să se comporte pe stradă pentru șiguranța lor și le reamintesc cum să treacă strada pe la zebra pentru evitarea oricărui risc de accidentare. Programul de însoțire a elevilor în deplină siguranță se va derula pe întregul an școlar”.

RATBV SA: „RATBV S.A. va suplimenta de mâine, 11 septembrie a.c., numărul de autobuze cu care va fi efectuat transportul special gratuit pentru elevii, cadrele didactice și nedidactice ale Școlii Gimnaziale nr. 6 și ale Liceului ”J. Honterus”. De asemenea, de poimâine (joi – 12 septembrie a.c.), RATBV modifică orarul de circulație al autobuzelor alocate realizării acestui proiect – pilot, în sensul că plecările din toate stațiile se devansează cu cinci minute.

Brașov. RATBV mărește numărul de autobuze pentru elevi. George Scripcaru: „Astăzi ne-am bucurat de prima experiență a micuților elevi care au folosit linia de transport specială dedicată lor. Sunt încrezător ca ...” 1

RATBV S.A. a monitorizat astăzi în toate stațiile și pe tot traseul modul în care s-a realizat deplasarea elevilor de la cele două unități de învățământ menționate. În urma solicitării conducerii Primăriei Brașov și a informațiilor din teren, RATBV S.A. a decis ca de mâine acest tip de serviciu să fie realizat cu patru autobuze, iar în perioada următoare, dacă se va înregistra o creștere a numărului de solicitări, vom adapta capacitatea de transport la cerere.

În privința graficului de deplasare, din cauza problemelor apărute în trafic (autoturisme oprite în stațiile de transport, neacordare de prioritate de către unii conducători auto la ieșirea autobuzelor din stații etc.) și pentru ca toți copiii să ajungă la cursuri în siguranță și fără întârzieri, plecările din stații vor fi decalate cu cinci minute, după cum urmează:

– Cap linie Poienelor (Roman): 07.20
– Stația Spitalul Județean (str. Calea București): 07.25
– Stația Liceul Meșotă (str. M. Kogălniceanu): 07.27
– Stația Livada Poștei: 07.35
– Cap linie Șirul L.v. Beethoven: 07.40.

RATBV le mulțumește și îi felicită pe elevii și părinții care au folosit astăzi sistemul de transport special pentru elevi, pentru felul în care s-au comportat la îmbarcarea și debarcarea din autobuze, în timpul deplasării cu autobuzele și, apoi, pe jos, spre unitățile de învățământ. De asemenea, face un apel către toți participanții la traficul rutier să acorde prioritate autobuzelor de ”Transport elevi” și să nu mai oprească / staționeze în stațiile de transport”.