Brașov. Foraje la 120 de metri pentru noua sală Polivalentă. Stadionul Municipal e istorie

Last Updated on septembrie 26, 2019 Primăria Braşov a anunţat că marţi au început forajele pentru analiza solului în proiectul de construcţie a Sălii Polivalente care se va construi în locul fostului Stadion Municipal.

Forajele începute ieri se desfăşoară pe parcursul a două zile. Prin aceste investigaţii vor fi obţinute datele necesare studiului geo-tehnic, dar şi proiectării pompelor de căldură ce vor asigura sistemul de încălzire al viitoarei construcţii, informează bzb.ro.

Brașov. Foraje la 120 de metri pentru noua sală Polivalentă. Stadionul Municipal e istorie 1

Aala Polivalentă va avea o capacitate de 10.000 de locuri. Privită dinspre Șoseaua Cristianului, polivalenta se va afla în spatele unui parc de aproape 150.000 mp, iar arhitectura a fost gândită în aşa fel încât să se înscrie în peisaj, urmărind curbele de nivel ale Dealului Șprenghi şi armonizând peisajul natural cu cel construi.

Pentru încălzirea şi ventilarea sălii, precum şi pentru asigurarea unei părţi din energia electrică, proiectanţii au luat în calcul instalaţii fotovoltaice şi sisteme cu recuperare de căldură, precum şi alte soluţii prietenoase cu mediul, care au ca scop reducerea pierderilor  energetice şi un cost mai mic de exploatare, în condiţiile unei eficienţe maxime. Clădirea va integra un sistem automatizat de management (BMS), care va monitoriza şi optimiza permanent funcţionarea instalaţiilor.

De asemenea, va fi amenajată zona exterioară, unde vor exista cu zone verzi, alei pietonale, spaţii de recreere şi de odihnă, un amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete şi role şi facilităţi sportive puse la dispoziţia publicului (terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber etc).

Previous Story

Brașov. Silvia: „Oribil TRACTORUL…cartier rezidențial. Deschid geamul sa iau aer curat…mai rău ca la wc public! Auziți dar am văzut o “groapa” undeva in …”

Next Story

Foto Brașov. Andreea, elevă: „M-am săturat sa fac naveta in condițiile acestea. Și mai ales in autobuzele acestea mizerabile. Nu spun dimineața cum este, eu care întârzii in fiecare zi la prima ora si ma cert cu profesorii de aceea, pentru ca un autobuz face 2 sate și întârzie mereu. Imi e jenă sincer sa mai …”