Brașov. Catalin Leonte, despre creșterea tarifelor de către Compania Apa: „ Nu au vorbit nimic despre salariile managerilor de peste 20.000 de lei NET pe luna, de indemnizațiile membrilor in Consiliul de Administrație de peste 1000 de euro lunar, de nefinalizarea investițiilor pentru care au luat creditul si faptul ca sunt încă multe cartiere ale Municipiului Brașov fără apa curenta si canalizare, nu au vorbit nimic despre încrengătura de angajări in familie din cadrul instituției. In fine, nu au zis nimic nici despre bonusurile pe care le iau. Actionarii Companiei Apa sunt”:

Last Updated on septembrie 18, 2019 Compania Apa a anunțat marți printr-un comunicat de presă că va mări tarifele. Uii se întreabă de ce nu își reduc salariile uriașe, bonusurile dacă tot nu rezolvă problema pierderilor.

Catalin Leonte: „O știre de ieri ne spunea ca cei de la Compania Apa Brașov vor creste prețul metrului cub de apa pana la 7.31 lei pe metru cub, din cauza creșterii inflației si a creditului pe care-l au in derulare.

Brașov. Catalin Leonte, despre creșterea tarifelor de către Compania Apa: „ Nu au vorbit nimic despre salariile managerilor de peste 20.000 de lei NET pe luna, de indemnizațiile membrilor in Consiliul de Administrație de peste 1000 de euro lunar, de nefinalizarea investițiilor pentru care au luat creditul si faptul ca sunt încă multe cartiere ale Municipiului Brașov fără apa curenta si canalizare, nu au vorbit nimic despre încrengătura de angajări in familie din cadrul instituției. In fine, nu au zis nimic nici despre bonusurile pe care le iau. Actionarii Companiei Apa sunt”: 1

Toate bune si frumoase dar nu au vorbit deloc de eficientizare. Nu au vorbit nimic despre salariile managerilor de peste 20.000 de lei NET pe luna, de indemnizațiile membrilor in Consiliul de Administrație de peste 1000 de euro lunar, de nefinalizarea investițiilor pentru care au luat creditul si faptul ca sunt încă multe cartiere ale Municipiului Brașov fără apa curenta si canalizare, nu au vorbit nimic despre încrengătura de angajări in familie din cadrul instituției. In fine, nu au zis nimic nici despre bonusurile pe care le iau.

Actionarii Companiei Apa sunt:
Consiliul Judetean Brasov 42%
Municipiul Brasov 42%
Alte orase si comune cu cateva procente fiecare”.

Comunicat Compania Apa: „Potrivit Avizului A.N.R.S.C. nr. 712604/04.09.2019, tarifele pentru serviciile de apă și canalizare – epurare se ajustează cu inflația, pentru toate localitățile cuprinse în aria de operare. Astfel, din 1 octombrie 2019, prețul pentru un metru cub de apă va fi de 4,33 lei , cu 16 bani mai mult, iar cel de canalizare 2,98 lei, cu 10 bani în plus, inclusiv TVA.

 

Ca urmare, utilizatorii vor plăti de la începutul lunii viitoare, 7,31 lei/ mc pentru cele trei servicii furnizate de Compania Apa Brașov S.A.: apă potabilă, canalizare și epurare.

Vă informăm că după ajustare, Compania Apa Brașov se situează pe locul 30, din 45 de operatori existenți, în clasamentul național al tarifelor.
Modificarea are la bază următoarele prevederi legale:
• Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată, cu modificări și completări
• Ordinul președintelui A.N.R.S.C. nr. 65/2007 privind aprobarea Metodologiei de stabilire, ajustare sau modificare a prețurilor/tarifelor pentru serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare

• Contractul de credit nr. 41890/09.06.2011 cu B.E.R.D., precum și amendamentul nr. 1/2012 la acest contract
• Contractul de Delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare”

Previous Story

Brașov. Autobuze școlare pentru alte 3 trasee. Liceul de Muzică, Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Aprily Lajos, Școala Gimnazială nr. 6, Colegiul Național Johannes Honterus, Colegiul Național Andrei Șaguna, Liceul Andrei Mureșanu, Colegiul tehnic Maria Baiulescu

Next Story

Foto Brașov. Adrian Veştea, despre lucrările la Spitalul Județean. „După ce în luna august s-a încheiat reabilitarea etajelor V și IV , ne aflăm pe ultima sută de metri cu reabilitarea etajelor III și II din același spital, urmând ca la jumătatea lunii …”