USR Brașov, primul atac la George Scripcaru! Allen Coliban: „USR s-a născut în politică pentru a scăpa România de găști precum cea din jurul lui Scripcaru….De la înființarea sa, în 2016, USR Brașov a fost singurul partid care i-a făcut opoziție lui Scripcaru – construcții ilegale, PUZ-uri dubioase, problemele cu calitatea aerului, problemele cu mirosurile și cu groapa de gunoi la care Primăria este acționar, problemele legate de…”

Last Updated on iulie 4, 2019 Astăzi, USR a lansat primul atac la George Scripcaru, după câștigarea agerilor europarlamentare de la Brașov. Senatorul USR Allen Coliban a dat o replică celor care au susținut că Scripcaru va candida din partea USR pentru un nou mandat.

Allen Coliban: „Brașov 2020.
După alegerile europarlamentare a început o întreagă vânzoleală prin spațiul media brașovean – demisii, transferuri, discuții despre posibile candidaturi, analize. Și multe zvonuri.

USR Brașov, primul atac la George Scripcaru! Allen Coliban: „USR s-a născut în politică pentru a scăpa România de găști precum cea din jurul lui Scripcaru....De la înființarea sa, în 2016, USR Brașov a fost singurul partid care i-a făcut opoziție lui Scripcaru - construcții ilegale, PUZ-uri dubioase, problemele cu calitatea aerului, problemele cu mirosurile și cu groapa de gunoi la care Primăria este acționar, problemele legate de...” 1

Cel mai penibil dintre acestea l-am auzit zilele trecute, când am fost întrebat cum comentez informația că Scripcaru ar putea candida pentru un nou mandat din partea USR Brașov. Pesemne, cineva a încurcat 1 iulie cu 1 aprilie – proastă glumă, oricum.

USR s-a născut în politică pentru a scăpa România de găști precum cea din jurul lui Scripcaru. Pentru a sparge unanimitățile din consiliile locale (#aceeașimizerie), acolo unde se decid cu veselie și fără opoziție proiectele care distrug orașe și care împart influență și șpăgi.

De la înființarea sa, în 2016, USR Brașov a fost singurul partid care i-a făcut opoziție lui Scripcaru – construcții ilegale, PUZ-uri dubioase, problemele cu calitatea aerului, problemele cu mirosurile și cu groapa de gunoi la care Primăria este acționar, problemele legate de spațiile verzi, șamd.
Votul din 26 mai arată că putem să îl învingem, după 4 mandate.

E normal să fim întrebați ce pregătim pentru 2020 – electoratul brașovean a pus Alinața 2020 USR-PLUS pe primul loc și ne-a investit cu mari așteptări. Tocmai din acest motiv, avem nevoie de mai mult decât de o față și de un nume. Avem nevoie de un program solid – am lucrat la el cu toții în ultimii doi ani, câteva teme au fost deja subiect de dezbateri publice, vor urma mai multe în perioada următoare.

Vom lansa, în curând, procesul de desemnare a echipei noastre de candidați, pe modelul alegerilor primare (“primaries”) care este normă în multe democrații mature. Construirea unei noi clase politice, democratic și de jos în sus, se face pas cu pas și ia timp, însă până acum USR a demonstrat că este pregătit să facă față provocărilor și să câștige lupte importante. Vă mulțumim pentru încredere, pentru susținere și pentru răbdare și vă invităm alături de noi – membri, simpatizanți sau critici. “Intră, e deschis!” – usr.ro/inscriere

PS. Facebook mi-a scos în cale o amintire de acum 3 ani, din perioada alegerilor locale. Pe vremea aia USR nu exista, habar nu aveam că mă voi implica vreodată în politică, sufeream că Brașovul duce lipsă de o alternativă reală, speram ca măcar să avem ocazia de a ne “număra”, să știm câți suntem cei care dorim o schimbare a clasei politice. Privind retrospectiv, mi se pare fantastic saltul ultimilor trei ani, iar ăsta este un motiv imens de speranță și de încredere în viitor. “Miorița” se schimbă!”

Previous Story

Mihai Codruț Nanu: „Brașovul este al doilea cel mai îmbătrânit oraș din România după Brăila….de partea cealaltă cartierul nou din Tractorul care crește ca Făt Frumos, Avantgarden Bartolomeu. Cartierele noi din zona metropolitană nu le…”

Next Story

Marcela: „Onoare lor! De ce!? E prima data ca vad in Brașov (după 10 luni) o persoana care si plimba câinele dar are o lopățică si o măturică pentru a-i strânge excrementele! Nu am nimic cu animalele dar, nesimțirea celui care vine in fata centrului unde lucrez cu un câine enorm sa si facă nevoile, apoi se îndepărtează lent ca si cum e ceva normal, ma scoate din minți…si nu e unicul… Pe străzi vezi…”