Brașov. Erwin Albu: „Sunt îngrozit …Ne dispare orașul săsesc Codlea. S-au înmulțit cererile de demolare, desființare si este un haos arhitectural in tot orașul vechi…tiu ca voi deranja multa lume, dar va trebui sa…”

Last Updated on iulie 4, 2019 Viceprimarul Erwin Albu este îngrozit de ușurința cu care dispare orașul săsesc Codlea. El dorește să pună frână demolărilor printr-un nou regulament pentru zona centrală. Se pare că proprietarii doresc să demoleze clădirile deoarece este mai ușor de reconstruit decât de reparat.

Erwin Albu: „SEMNAL DE ALARMA!
Sunt îngrozit urmărind cererile care se primesc la departamentul de urbanism al orașului.
Ne dispare orașul săsesc Codlea. S-au înmulțit cererile de demolare, desființare si este un haos arhitectural in tot orașul vechi, chit ca multe străzi si case sunt sub protecție de zona istorica.

Brașov. Erwin Albu: „Sunt îngrozit ...Ne dispare orașul săsesc Codlea. S-au înmulțit cererile de demolare, desființare si este un haos arhitectural in tot orașul vechi...tiu ca voi deranja multa lume, dar va trebui sa...” 1

Știu ca voi deranja multa lume, dar va trebui sa oprim urgent mutilarea orașului si “soluțiile economice” care înlocuiesc reparațiile cu demolarea vechilor construcții.
Generațiile următoare ne vor mulțumi, chiar daca noi, acum, părem ca nu înțelegem.

Am dat in lucru un nou regulament pentru zona centrala si sper sa putem prinde la rectificarea bugetara si PUZ pentru zona istorica, care sa nu mai dea voie la soluții radicale asupra clădirilor”.

Previous Story

Marcela: „Onoare lor! De ce!? E prima data ca vad in Brașov (după 10 luni) o persoana care si plimba câinele dar are o lopățică si o măturică pentru a-i strânge excrementele! Nu am nimic cu animalele dar, nesimțirea celui care vine in fata centrului unde lucrez cu un câine enorm sa si facă nevoile, apoi se îndepărtează lent ca si cum e ceva normal, ma scoate din minți…si nu e unicul… Pe străzi vezi…”

Next Story

Astăzi. La Brașov a fost aprobat un sens giratoriu, la Cluj au fost aprobate 4 parcuri noi. Urmează alte 7 pe o suprafață de 110 hectare! Emil Boc: „4 noi parcuri aprobate astăzi de Consiliul Local Cluj-Napoca. În cadrul ședințe…”