Brasov. Vlad Mihai Rotila: „Nu sunt un deținător al adevărului absolut, dar orașul Brașov, ca și multe alte orașe ale țării, nu este un oraș pentru pietoni, bicicliști sau trotinetiști…”

Last Updated on iulie 5, 2019 Traficul din Brașov tinde să devină o problemă tot mai mare pentru cetățeni. Ca majoritatea orașelor din România, autoritățile locale nu au un plan concret de a încuraja transportul alternativ.

Cu excepția poate a Clujului, unde s-au luat măsuri palpabile pentru reducerea traficului, (prețul parcării a fost crescut la 7 lei pe oră în zona centrală pentru a-i descuraja pe oameni să vină cu mașina, s-au creat benzi speciale pentru transportul în comun, au fost introduse autobuze speciale pentru elevi etc), orașele din România sunt deficitare la acest capitol.

Brasov. Vlad Mihai Rotila: „Nu sunt un deținător al adevărului absolut, dar orașul Brașov, ca și multe alte orașe ale țării, nu este un oraș pentru pietoni, bicicliști sau trotinetiști...” 1

Vlad Mihai Rotila a scris pe Facebook: „Nu sunt un deținător al adevărului absolut, dar orașul Brașov, ca și multe alte orașe ale țării, nu este un oraș pentru pietoni, bicicliști sau trotinetiști.

Nu îmi dau încă seama câtă lume e conștientă de faptul că pe lângă automobil, bicicleta/trotineta este tot un mijloc de transport și la fel ca în conducerea unui autovehicul pe drumuri, există o serie de reguli care trebuiesc respectate și de către bicicliști/trotinetiști. Asta este însă altă problemă.

Ce vreau acum sa spun este că atunci când lărgești un bulevard din 2 benzi în 3 (vezi 13 decembrie) traficul din zona respectivă va crește cu mult mai mult decât este în prezent. Și acum este un haos total acolo. Logica mea îmi spune că mai multe benzi înseamnă mai multe mașini, mai mult trafic cu automobilul.

Și acum întrebarea, venită din partea unui naiv: dar dacă banda respectivă este pentru biciclete și trotinete, exclusiv?”

Previous Story

Brașov. Deputatul Gabriel Andronache (PNL) acuză PSD de incompetență pentru că a blocat autobuzele RATBV să ajungă la  Codlea, Râșnov, Zărnești, Hărman, Prejmer, Feldioara, Hălchiu, Vulcan, Săcele, Predeal, Tărlungeni, Vama Buzăului, Budila, Teliu

Next Story

Brașov. Erwin Albu atacat de 3 indivizi cu un cuțit și un levier. „Un concetățean care a sărit sa ma apere a fost si el atacat. Indivizii au fugit cu o duba alba cu…”