Salvamont Bușteni: „O familie cu un copil, care coborau pe Valea Cerbului, a intrat in panica cand au vazut ca se intuneca si au cerut ajutor. Stiau ca in zona sunt ursi, iar ei nu aveau lanterne. Cand i-am gasit barbatul era…”

Last Updated on iulie 3, 2019 Mai mulți turiști au avut nevoie de ajutorul celor de la Salvamont în acest weekend.

O familie cu un copil, care coborau pe Valea Cerbului, au intrat in panica cand au vazut ca se intuneca si au cerut ajutor, au anunțat cei de la Salvamont Bușteni.

„Stiau ca in zona sunt ursi, iar ei nu aveau lanterne. Cand i-am gasit barbatul era epuizat si prezenta semne de lipotimie. Dupa un control sumar, au refuzat ambulanta si au plecat cu masina personala. Actiune incheiata la 22:30.”

Salvamont Bușteni: „O familie cu un copil, care coborau pe Valea Cerbului, a intrat in panica cand au vazut ca se intuneca si au cerut ajutor. Stiau ca in zona sunt ursi, iar ei nu aveau lanterne. Cand i-am gasit barbatul era...” 1

O acțiune de salvare a avut loc și în Munții Făgăraș. Un bărbat de 50 de ani s-a lovit la picior în timpul unui traseu pe Creasta Arpaşel. A alunecat pe o porţiune de zăpadă, la peste 2.000 de metri altitudine şi nu a mai putut continua drumul, informează observator.tv.

Pentru ca turistul să fie recuperat, un elicopter SMURD a zburat înclinat foarte aproape de versant.

Victima a fost preluată de salvamontistul care a coborât în rapel şi a fost dusă mai jos, de unde a putut fi preluată de un echipaj de medici.

Previous Story

Brașov. Bărbat căzut de la etajul 7 al uni bloc din Avantgarden. Martor: „Noroc ca a căzut pe gardul de la parter si a mai atenuat impactul cu trotuarul!”

Next Story

Codlea. Erwin Albu: „Dimineață am urmărit mașina de gunoi. Problema zoaielor împuțite pe care o lasă in urma pe carosabil a apărut din nou sau nu a fost rezolvata cum trebuie. Angajații de la salubritate reclama ca …”