(Video) Uwe D. Leonhardt: „Altă nebunie tipic românească. La Brașov vor să distrugă Parcul Central, la Sinaia “doar” 2000mp de pădure și să construiască exact între două clădiri monumente istorice…”

Last Updated on iunie 28, 2019 PNL și George Scripcaru se pregătesc să construiască o parcare gigant sub Parcul Central. USR se opune și spune că Parcul Central va fi distrus, așa cum s-a întâmplat la Craiova. La Sinaia se pregătește o parcare între două clădiri istorice. Nebunia parcărilor gigant a prins România. Astăzi, la Hotel Aro Palace, USR organizează o dezbatere pe tema Parcului Central. Primăria nu a confirmat prezența.

Uwe D. Leonhardt: „Altă nebunie tipic românească. La Brașov vor să distrugă Parcul Central, la Sinaia “doar” 2000mp de pădure și să construiască exact între două clădiri monumente istorice…

Încă mai poate fi oprit proiectul!!!”

Vezi Video:

Naomi Reniuț-Ursoiu: „Dezbaterea despre parcul central a creat controverse.
Acestea sunt firești, într-un context în care aerul din Brașov este uneori irespirabil, avem probleme pe mediu (infringement) legate de calitatea aerului și gestionarea deșeurilor, iar suprafața de spațiu verde este cu mult mai mică decât o recomandă normele europene.

(Video) Uwe D. Leonhardt: „Altă nebunie tipic românească. La Brașov vor să distrugă Parcul Central, la Sinaia "doar" 2000mp de pădure și să construiască exact între două clădiri monumente istorice...” 1

Pe de altă parte, avem un oraș cu un potențial turistic fantastic care atrage și turiști și interese hoteliere de dezvoltare în zonă. Asigurarea confortului necesar acestui gen de activitate vine însoțită însă de tot felul de probleme și de riscuri cărora administrația publică trebuie să le găsească răspunsuri echilibrate – astfel încât antreprenoriatul să înflorească, iar interesul comun să prevaleze și să fie protejat.

În niciun caz însă nu trebuie să lăsăm lucrurile să meargă de la sine, pentru că din păcate nu merg. Iar la sfârșit o să ne mirăm că profitul este privat, iar pierderea este publică. Pentru cei mai mulți parcul trebuie păstrat – un bun comun – ceea ce nu poate decât să mă bucure. Totodată însă, putem înțelege și necesitatea de a facilita rezidenților și turiștilor confortul unor parcaje cât mai aproape de locuința lor.

Să păstrăm și parcul să avem și parcaj subteran sub el este însă o iluzie.

La dezbatere vă vom arăta cu argumente, unele care reies chiar din documentele primăriei, de ce nu e posibil.

Bineînțeles că a fost invitată și primăria – care până la această dată nu a confirmat participarea.

Dar avem nenumărate acte administrative și comunicate oficiale care arată clar poziția și argumentele lor. Vom prezenta punctul lor de vedere – avem documente care nu au mai fost discutate în spatiul public dar care au efect juridic și impact asupra bugetului la care contribuim cu toții. Chiar și în lipsa lor, sper să putem analiza gravitatea impactului acestui proiect și ce mai poate fi făcut până nu e prea târziu.

Observ cu acestă ocazie și că dintr-odată partidele parlamentare cu reprezentanți locali și televiziuni de casă au realizat că se distruge parcul, deși tot ei au asistat și și-au dat concursul la adoptarea unor hotărâri ilegale sau cel puțin discutabile care mutilează atât parcul, cât și spațiul verde în general.

Sper să participe cât mai mulți decidenți la dezbatere și îmi doresc să ajungem la concluzia că acest proiect este un atac la identitatea patrimonial-urbanistică a Brașovului și primarul să renunțe la el”.

Previous Story

Foto Brașov. Scările Primăriei Codlea au fost reparate pe bază de voluntariat. Erwin Albu: „Mulțumesc. Pentru voluntariat domnului Mihai Mantu si pentru coparticiparea la donația financiara domnului Dorin Saramet si firmei Lingemann pentru procurarea materialelor la preț redus de la firma Taiss Codlea. Sa nu uitam, Spitalul Municipal Codlea si …”

Next Story

Brașov. Hypermarketurile Auchan închise brusc! „Întreaga noastră echipă lucrează intens la …”