Video Brașov. S-a deschis Planetariul de la ZOO, cel mai mare din România. Cum arată

Last Updated on iunie 17, 2019 Vineri, la Brașov, s-a deschis cel mai mare Planetariu din România. Acesta poate fi considerat un cinematograf. Are un ecran sub formă de cupolă, pe care se proiectează nu doar imagini cu spațiul cosmic, ci și filme documentare despre Terra și întregul Univers.

Dacă unul dintre filmele proiectate este despre istoria astronomiei, celălalt prezintă istoria telescopului. Spectacolele rulează alternativ și durează în jur de 24 de minute. Un bilet costă 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, anunță TVR.

Video Brașov. S-a deschis Planetariul de la ZOO, cel mai mare din România. Cum arată 1

Unii spectatori au putut face comparație între proiecția de la planetariul din Brașov și cele de la alte planetarii din țară. Conducerea grădinii Zoo Brașov a trebuit să învețe personalul cum să folosească aparatura de proiecție.

Dintre cele 9 planetarii care funcționează în România, cel din Brașov este cel mai mare, atât prin dimensiunea cupolei, cât și prin numărul de locuri pentru spectatori. Are dotări care îl plasează printre cele mai moderne chiar și din Europa!

Sala planetariului din Brașov are 105 scaune, dintre care două sunt pentru persoane cu dizabilități.

https://www.facebook.com/StirileTVRonline/videos/1241213592713671/

Primarul George Scripcaru, citat de Realitatea Brașov: „Odată cu venirea vacanței, am dorit foarte mult să le putem oferi copiilor și tinerilor un cadou și din partea Municipalității, de aceea am făcut eforturi pentru a deschide Planetariul în ultima zi de școală.

În momentul în care am finalizat lucrările, am crezut că am depășit partea mai grea, dar din păcate, în România sunt destul de puțini specialiști care să administreze activitatea într-un Planetariu, astfel că a trebuit să muncim serios pentru a putea oferi vizitatorilor cel mai bun Planetariu din România, nu doar în ceea ce privește echiparea tehnică, ci și pregătirea personalului.

În acest moment, suntem pregătiți să le oferim brașovenilor și turiștilor o călătorie de neuitat, la început în spațiu, iar peste câteva săptămâni și pe planeta noastră. Printre primii spectatorii ai Planetariului vor fi șefii de promoție premiați în cadrul Galei de excelență în educație, ediția 2019”.

Previous Story

Brașov. Mara Mareș în propusă în Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Mara Mareş: „Sunt onorată că am făcut parte din delegaţia PNL, şi că echipa noastră susţine fără rezerve acest act bun şi necesar pentru noi, ca naţiune europeană. Acordul Politic Național pentru…”

Next Story

Brașov. Marius Popa: „Am fost ieri la lacul Moacșa … Pe mal, cu muzica lăutărească dată tare, niște indivizi cu mașini cu numere de Brașov sărbătoreau “românește” cu steagul tricolor cocoțat semeț pe portbagaj, copiii în p..a goală, vorbind și hăhăindu-se tare și cu grătarele sfârâind, deranjând pe absolut toată lumea…Lângă noi, un grup de tineri maghiari …”