Da, Noul spital al Braşovului: 450 milioane euro. Nu, Aeroportul Brașov 50 de milioane de euro. Primarul George Scripcaru: „„Lucrurile sunt avansate, avem …”

Last Updated on iunie 10, 2019 Brașovul se dezvoltă un pic ciudat. Nu are 50 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de la Aeroport dar se găsesc 450 de milioane de euro pentru construcția spitalului Regional. 10 ani s-a lăudat Primăria că va face un stadion nou la Municipal iar acum spune că face cea mai mare Sală Polivalentă din românia. A început campania electorală pentru locale?

Sâmbătă, primarul George Scripcarui a anunțat prima dată cât va costa spitalul Regional: 450 milioane euro. În acest timp, „colegul” său de partid, Adrian Veștea, este disperat că nu găsește 50 de milioane de euro pentru fionalizarea lucrărilor la Aeroport.

Da, Noul spital al Braşovului: 450 milioane euro. Nu, Aeroportul Brașov 50 de milioane de euro. Primarul George Scripcaru: „„Lucrurile sunt avansate, avem ...” 1

„Lucrurile sunt avansate, avem studiul de prefezabilitate care va fi gata în 14 iunie. Ne-am întâlnit cu consultanţii cu care lucrăm din partea BERD. Avem şi un acord pentru studiul de fezabilitate care va fi finanţat în integralitate de către BERD, nerambursabil.

După ce avem studiul de fezabilitate, împreună cu BERD avem trei variante la care ne raportăm. Infrastructura şi aparatura înseamnă vreo 450 milioane euro. Apoi, tot cu consultanţii BERD vom identifica sursele de finanţare pentru spital, pe trei variante: fonduri accesabile, parteneriat public-privat, investitor privat pentru construcţie, iar mentenanţa să fie făcută de o companie privată, iar partea de sănătate să ţină de sectorul public”, Scripcaru, citat de bzb.ro.

Adrian Veștea a promis că în 2020 se va decola de pe Aeroportul Brașov. Primarul Brașovului a declarat sâmbătă că doar peste doi ani se va zbura, adică 2021. Iar după alegerile locale se va spune 2025 și tot așa, cum se face de 20 de ani.

Primarul George Scripcaru, citat de brasovmetropolitan.ro: „Aeroportul este executat într-o proporţie de 48-50% în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură sau de tren, lucrările adiacente, s-au făcut procedurile de achiziţie privind autospecialele, pentru turnul de control este stabilită procedura cu ROMATSA.

Pista există, se execută acum lucrări conexe care fac parte din proiectul în ansamblu. Fără să luăm în calcul anumite etape procedurale care nu ţin de noi, dacă suntem optimişti, în doi ani de zile se poate ateriza pe aeroportul de la Braşov“

Previous Story

Foto Brașov. Erwin Albu, viceprimar Codlea: „Asfaltarea de săptămâna asta pe care firma Eurostrada o poate considera sponsorizare către oraș. Nu va fi plătită de către Primăria Codlea atâta timp cat …”

Next Story

Ciucaș inaugurează în Brașov primul loc de relaxare din România. Lacul Noua și Pietrele lui Solomon