Brașov. Nu se face Parc, se construiește un magazin Kaufland pe locul unei alte foste fabrici din oraș

Last Updated on iunie 19, 2019 La începutul anului începuse o campanie pentru construirea uni parc în zona IUS-Lubrifin-Lemexim. Cum Primăria nu iubește copacii, îi place tare mult dieselul, propunerea nu s-a concretizat astfel că acolo se va construi un magazin Kaufland.  Primăria avea posibilitatea să cumpere terenul și să-l transforme într-o oază de verdeață. Nu-i problemă, nici brașovenilor de acolo nu le place verdele. Mai importantă este reducerea la bere.

Allen Coliban (USR) : „Știm că terenul IUS-Lubrifin-Lemexim este proprietate privată, dar există mai multe scenarii de rezolvare a acestei probleme, inclusiv utilitatatea publică (raportându-ne la context). Știm că investiția presupusă este mare, dar Primăria a avut constant excedent bugetar semnificativ, în ultimii ani. Știm că interesele imobiliare sunt enorme, dar la fel este și nevoia de a construi un oraș care respiră, nu unul sufocat de betoane.

Brașov. Nu se face Parc, se construiește un magazin Kaufland pe locul unei alte foste fabrici din oraș 1

Și mai știm că există modele de proiecte similare. Și mai știm cum ar fi trebuit să arate Centrul Civic în proiectul său inițial, cum a ajuns să arate și cum un astfel de parc ar modifica țesutul urban al mai multor zone/cartiere – Scriitorilor, Florilor/Craiter, Gara etc.

Poți să nu fii de acord cu ideea sau poate să ți se pară interesantă – cel mai important este să avem acest gen de dezbateri în spațiul public. Este un lucru esențial care i-a lipsit Brașovului ani la rând și pe care USR Brașov se luptă să îl schimbe”.

Germanii de la Kaufland au început procedurile pentru obținerea autorizației de construcție a magazinului de pe strada Hărmanului, pe o suprafață de teren care a aparținut companiei brașovene IUS SA. Primăria Brașov a eliberat deja un certificat de urbanism în acest sens, anunță bizbrașov.ro.

Germanii de la Kaufland au plătit, anul trecut, 17,733 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro) pentru un teren de 12.713 metri pătrați.

Previous Story

Brașov. Autobuze RATBV spre Ghimbav, Sânpetru și Bod de la 1 iulie. Cât costă biletele

Next Story

Brașovul predat autoturismelor. Nelu Corbu: „Vad mirări la unii cum ca a început sa se parcheze peste zi pe aliniamentul marilor bulevarde brașovene, lucru cu care noi nu eram obișnuiți pana acuma….In ianuarie am avut ocazia sa vizitez Viena si primul lucru care m-a impresionat in mod plăcut a fost…”