Brașov. Deputatul Andronache Gabriel: „PNL a finalizat Propunerea legislativă de revizuire a Constituției României pentru punerea în aplicare a rezultatului Referendumului din 26 mai …Interzicerea amnistiei și a grațierii pentru fapte de corupție; Interzicerea…”

Last Updated on iunie 26, 2019 PNL a finalizat Propunerea legislativă de revizuire a Constituției României pentru punerea în aplicare a rezultatului Referendumului din 26 mai. Anunțul a fost făcut de Andronache Gabriel, deputat PNL de Brașov.

Andronache Gabriel: “PNL a finalizat Propunerea legislativă de revizuire a Constituției României pentru punerea în aplicare a rezultatului Referendumului din 26 mai
Temele de interes național validate prin referendum sunt următoarele:

Brașov. Deputatul Andronache Gabriel: „PNL a finalizat Propunerea legislativă de revizuire a Constituției României pentru punerea în aplicare a rezultatului Referendumului din 26 mai ...Interzicerea amnistiei și a grațierii pentru fapte de corupție; Interzicerea...” 1

↗️ Interzicerea amnistiei și a grațierii pentru fapte de corupție;
↗️ Interzicerea adoptării ordonanțelor de urgență în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare;
↗️ Extinderea dreptului de a sesiza neconstituționalitatea ordonanțelor de urgență și de către Președintele României sau de către Înalta Curte de Casație și Justiție.”

Scopul urmărit de inițiatori este punerea în aplicare a rezultatului Referendumului pe probleme de interes național convocat de Președintele României, dl. Klaus Iohannis și desfășurat la data de 26 mai 2019. Referendumul a fost validat, în consecință Parlamentul României are obligația, conform jurisprudenței constituționale, de a discuta și a decide cu privire la temele referendumului, validate de poporul român prin scrutinul referendar amintit mai sus.

Inițiativa legislativă de revizuire constituie o aplicare a temelor validate prin referendumul desfășurat la date de 26 mai 2019, prin urmare a parcurs faza consultării publice.

Conținutul inițiativei de revizuire a Constituției nu implică cheltuieli bugetare, dispozițiile art.138 alin.(5) din Constituție nefiind incidente în prezenta procedură legislativă.

Previous Story

Brașov. Marius Dunca, noul Secretar General al PSD? „Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, susținut în unanimitate de Organizația Județeană pentru funcția de Secretar General al PSD”

Next Story

Aeroportul Brașov deschis doar în 2022? Deputatul USR Brașov, Tudor Benga: „Aflăm de la Consiliul Județean Brașov ca a primit raportul analizei de la Eurocontrol și Romatsa, prin care se sugerează că …”