(Foto) Iar păcăleală cu autostrada Brașov-Comarnic? Asociația Pro Infrastructură: „Mare minune, mare! Au apărut utilajele pe Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov! Oameni buni, nu vă lăsați păcăliți de …”

Last Updated on mai 17, 2019 Asociația Pro Infrastructură: „BREAKING NEWS! Mare minune, mare! Au apărut utilajele pe Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov! Oameni buni, nu vă lăsați păcăliți de “ministrul” Transporturilor Răzvan Cuc și-ale lui declarații pompoase despre startul lucrărilor pe una dintre cele mai așteptate autostrăzi din țară.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, anunta la finele lunii aprilie ca pe 20 mai va inaugura santierul tronsonului de 6,3 kilometri – dintre Rasnov si Cristian – al Autostrazii A3, anunță bussines24.ro

Într-adevăr, avem mișcare în teren pe segmentul Râșnov-Cristian (decopertări, drumuri tehnologice, depozite materiale, organizare șantier), așa cum vedeți din cele două poze de mai jos. Însă nu este niciun motiv de mândrie sau entuziasm. De ce?

(Foto) Iar păcăleală cu autostrada Brașov-Comarnic? Asociația Pro Infrastructură: „Mare minune, mare! Au apărut utilajele pe Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov! Oameni buni, nu vă lăsați păcăliți de ...” 1 (Foto) Iar păcăleală cu autostrada Brașov-Comarnic? Asociația Pro Infrastructură: „Mare minune, mare! Au apărut utilajele pe Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov! Oameni buni, nu vă lăsați păcăliți de ...” 2 (Foto) Iar păcăleală cu autostrada Brașov-Comarnic? Asociația Pro Infrastructură: „Mare minune, mare! Au apărut utilajele pe Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov! Oameni buni, nu vă lăsați păcăliți de ...” 3 (Foto) Iar păcăleală cu autostrada Brașov-Comarnic? Asociația Pro Infrastructură: „Mare minune, mare! Au apărut utilajele pe Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov! Oameni buni, nu vă lăsați păcăliți de ...” 4

În primul rând vorbim de doar 6,3 km de autostradă, plus 3,5 km de drum de legătură cu două benzi pe sens (hărți atașate). Tehnic, ciotul face parte din Autostrada A3 Ploiești-Brașov, dar este capătul de nord al acesteia, se află 100% în câmpie și ajută punctual șoferii care tranzitează zona de sud-vest a Zonei Metropolitane Brașov. Nu influențează sub nicio formă traficul infernal de pe Valea Prahovei.

În al doilea rând, implementarea noii investiții este un exemplu clasic de neputință și tergiversări: licitație lansată în iulie 2015, contract semnat abia în octombrie 2017 (cu Alpenside, adică Straco în alte haine), ordinul de începere fiind dat în aprilie 2018. Sunt 4 ani (!!!) de chin pentru câțiva kilometri de drum la câmpie.

Proiectarea a avut termen scriptic de 6 luni de zile, iar execuția efectivă ar trebui să dureze un an și jumătate. Dar stați! Deocamdată avem autorizație de construire emisă pentru aproximativ 60% din lucrări. Așadar, suntem deja în întârziere, iar șantierul este în continuare blocat de birocrație (exproprieri, relocări utilități) și incompetență!”

Previous Story

Brașov. Mergi? Noaptea Muzeelor la Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Mureşenilor”, Casa „Ştefan Baciu”, Muzeul de Etnografie, Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” Rupea şi Muzeul Etnografic Săcele, Muzeul Primei Şcoli Româneşti şi Muzeul Casa Junilor

Next Story

S-a semnat contractul pentru 26 de troleibuze pentru Primăria Brașov