Brașov. “Prima Școală Românească”la un pas de închidere. Acum Primăria va permite autocarelor cu turiști să intre în Centrul Istoric dar nu vor putea opri în locurile publice. Vasile Oltean: „“Din 24 decembrie n-am mai avut grupuri de turiști străini în zonă, deși înainte aveam zeci de autocare pe zi, iar în fiecare autocar erau, în medie, 60 de oameni. Acum mai …”

Last Updated on mai 8, 2019 Muzeul “Prima Școală Românească” este la un pas de închidere după ce Primăria a interzis accesul autocarelor cu turiști în Șchei. Primria a venit cu noi precizări și spune că autoarele nu vor mai avea interzis să meargă în Șchei dar turiștii nu vor putea coborî din ele decât în două spații special amenajate, Livada Poștei și la Cinematograful Astra. În aceste condiții turiștii vor putea vedea din autocar muzeul “Prima Școală Românească”, dar nu vor putea intra în el.

„Circulaţia autocarelor este permisă în Centrul istoric, dar este interzisă oprirea lor altundeva pe domeniul public, cu excepţia celor două staţii amenajate la Livada Poştei şi la Cinematograful Astra. Cei care vin să viziteze Centrul Istoric au la dispoziţie variante. Ei pot utiliza liniile de transport care fac legătura cu cartierul Şchei sau autobuzul turistic pus la dispoziţie de operatorul de transport public“, a precizat Sorin Toarcea pentru brasovmetropolitan.ro.

Brașov. “Prima Școală Românească”la un pas de închidere. Acum Primăria va permite autocarelor cu turiști să intre în Centrul Istoric dar nu vor putea opri în locurile publice. Vasile Oltean: „“Din 24 decembrie n-am mai avut grupuri de turiști străini în zonă, deși înainte aveam zeci de autocare pe zi, iar în fiecare autocar erau, în medie, 60 de oameni. Acum mai ...” 1

Consilierul local Cristian Macedonschi: „Ma bucur ca in urma interpelarilor mele din cadrul ultimelor doua sedinte de Consiliu Local Brasov s-a autorizat din nou tranzitarea centrului istoric cu autocarele de turisti astfel ca acestia sa poata fi debarcati in fata hotelurilor si sa poata vizita facil si obiectivele turistice importante din Brasov precum „Prima Scoala Romaneasca“.

Tin sa mentionez ca majoritatea turistilor care viziteaza cu autocarul Brasovul au o medie de varsta peste 65 de ani”.

Vasile Oltean, directorul muzeului “Prima Școală Românească”, afirmă că interdicția de intrare a autocarelor este o “tâmpenie strigătoare la cer” și dă exemplu că marți au fost trei autocare cu turiști italieni care au renunțat să viziteze muzeul pentru că n-au putut intra în zonă, potrivit Profit.ro, preluat de bizbrasov.ro

“Din 24 decembrie n-am mai avut grupuri de turiști străini în zonă, deși înainte aveam zeci de autocare pe zi, iar în fiecare autocar erau, în medie, 60 de oameni. Acum mai vin doar turiști români și străini care ajung individual, nu mai mulți de câțiva pe zi, dar avem zile în care nu mai vine niciun străin”, a mai spus Oltean. El se teme că, în acest ritm, muzeul va fi închis, pentru că obiectivul supraviețuiește doar din taxa de intrare.

Previous Story

Foto Brașov. Apartamente noi de zeci de mii de euro, străzi cu noroi și bălți gratis

Next Story

Brașov. Noul Spital Sf. Constantin la un pas de deschidere. „Am finalizat investiţia …Avem şase săli de operaţie, un centru imagistic, centre de transplant, secţie de terapie intensivă“