Brașov. Autobuze RATBV la Codlea și Ghimbav. Discuții avansate și cu Râșnov, Sânpetru, Bod, Prejmer, Hărman și Feldioara

Last Updated on mai 15, 2019 RATBV își continuă procesul de extindere a traseelor în localitățile din jurul Brașovului. După Cristian, cele mai avansate discuții sunt cu Codlea și Ghimbav.

Directorul RATBV George Cornea a mai spus că discuții la fel de avansate mai sunt și cu Râșnovul, dar și cu comunele Sânpetru, Bod, Prejmer, Hărman și Feldioara. „Edilii din aceste localități și-au exprimat intenția clară de a încheia contracte de servicii publice cu RATBV pentru a asigura transportul în comun spre și dinspre aceste localități.

Deocamdată, aceste contracte de servicii publice nu au ajuns la noi, sunt încă în faza de semnare la primării, astfel încât nu există stabilit și un tarif stabilit pentru cursele de pe aceste trasee”, a explicat George Cornea, citat de bizbrasov.ro.

Brașov. Autobuze RATBV la Codlea și Ghimbav. Discuții avansate și cu Râșnov, Sânpetru, Bod, Prejmer, Hărman și Feldioara 1

De celalată parte, sunt și localități din zona metropolitană unde demersurile în vederea semnării contractelor cu RATBV sunt aproape inexistente, printre acestea numărându-se Tărlungeniul, Hălchiul, dar și Predealul.

Locuitorii municipiului Codlea, navetiștii în general, vor beneficia de mijloace de transport în comun puse la dispoziție după ce Municipiul Codlea a semnat aderarea la transportul metropolitan. Astfel, începând cu 1 iulie, pe ruta Codlea – Brașov și retur vor circula autobuze RATBv, anunță codlea-info.ro.

 

Nu se cunoaște deocamdată programul de funcționare, nici costul unui bilet/abonament. Cel mai probabil biletele vor fi mult mai ieftine, o parte din costurile operatorului fiind suportate de Primăria Codlea, partener în acest proiect, astfel că este posibil/probabil ca prețul unui bilet să fie în medie 2,5-3 lei.

Previous Story

Brașov. Mergi? Tinerii din Cacova (Şcheii Braşovului) împreună cu Uniunea Junilor din Şchei şi Braşovechi organizează Tradiționalul Joc strămoşesc de la Şargu.

Next Story

Brașov. Radu Hossu: „Ce ți-e și cu simbolurile astea. Despre mitingul ALDE de la Brașov. Partidul ALDE luptă pentru libertate. Libertatea lui Liviu Dragnea, Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu și a altora ca ei. Libertate față de Uniunea Europeană. Adică să fim …”