„USR Brașov condamnă modul defectuos, dar și ilegal, în care este executată operațiunea de toaletare a arborilor în municipiul Brașov și solicită Primăriei să oprească imediat această procedura, care încalcă normele în vigoare și prin care sute de arbori sunt amputaţi fără milă și reduși la stadiul de cioturi. Punem în vedere Primăriei…”

Last Updated on aprilie 11, 2019 Măcelărirea copacilor din Brașov nu i-a lăsat indiferenți pe cei de la USR. Aceștia cer Primăriei să oprească imediat tăierea copacilor. Primăria se apără și spune că brașovenii taie copacii. Probabil se urcă cu drujbele la înălțime. Tare curajoși.

USR Brașov: „USR Brașov condamnă modul defectuos, dar și ilegal, în care este executată operațiunea de toaletare a arborilor în municipiul Brașov și solicită Primăriei să oprească imediat această procedura, care încalcă normele în vigoare și prin care sute de arbori sunt amputaţi fără milă și reduși la stadiul de cioturi.

„USR Brașov condamnă modul defectuos, dar și ilegal, în care este executată operațiunea de toaletare a arborilor în municipiul Brașov și solicită Primăriei să oprească imediat această procedura, care încalcă normele în vigoare și prin care sute de arbori sunt amputaţi fără milă și reduși la stadiul de cioturi. Punem în vedere Primăriei...” 1

Punem în vedere Primăriei, care este direct responsabilă, faptul că legea interzice tăierile în coroana arborilor ornamentali, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum și a celor de pe traseul rețelelor aeriene (Legea Nr. 24 din 15 ianuarie 2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane, articolul 12).

„USR Brașov condamnă modul defectuos, dar și ilegal, în care este executată operațiunea de toaletare a arborilor în municipiul Brașov și solicită Primăriei să oprească imediat această procedura, care încalcă normele în vigoare și prin care sute de arbori sunt amputaţi fără milă și reduși la stadiul de cioturi. Punem în vedere Primăriei...” 2 „USR Brașov condamnă modul defectuos, dar și ilegal, în care este executată operațiunea de toaletare a arborilor în municipiul Brașov și solicită Primăriei să oprească imediat această procedura, care încalcă normele în vigoare și prin care sute de arbori sunt amputaţi fără milă și reduși la stadiul de cioturi. Punem în vedere Primăriei...” 3

Pe lângă ciuntirea inestetică și neconformă a arborilor, dorim să semnalăm și eliminarea totala a unor arbori de pe aliniamentul bulevardelor, un astfel de caz putând fi observat la doi pași de primărie, unde doi platani au fost tăiați, iar în locul lor nu s-a mai plantat nimic, ulterior aleveolele fiind pur și simplu asfaltate.

Mai punem în vedere Primăriei că este responsabilă să asigure dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, precum și accesul liber pentru recreere în spațiile verzi proprietate publică. Însă, în acest moment, Brașovul are mari probleme privind atât calitatea aerului, cât și suprafață de spaţiu verde raportată la numărul de locuitori”.

„USR Brașov condamnă modul defectuos, dar și ilegal, în care este executată operațiunea de toaletare a arborilor în municipiul Brașov și solicită Primăriei să oprească imediat această procedura, care încalcă normele în vigoare și prin care sute de arbori sunt amputaţi fără milă și reduși la stadiul de cioturi. Punem în vedere Primăriei...” 4

Nelu Corbu, coordonator de proiecte în cadrul USR Brașov: “Luând în considerare aspectele legale menționate, dorim lămuriri privind situația reală din teren, situație în totală contradicție cu ceea ce legea obligă! Considerăm că este absolut necesară sancționarea persoanelor responsabile de situația creată, iar noi vom folosi toate mijloacele legale pentru ca acest lucru să se întâmple.”

Previous Story

Brașov. Criminalul Florin Buliga explică de ce și-a ucis copiii și soția: „Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc! As vrea sa spun că …”

Next Story

Pro Afaceri Brasov: „În parteneriat cu CFR Brasov vom demara acțiunea de ecologizare a zonei cailor ferate de pe traseul dintre cartierele Astra — Bartolomeu.În data de…”