Mihai Ciubotaru: „In Brașov avem o problema…accesul vehiculelor in Schei….Dintre toate soluțiile posibile, cea mai elegantă, simpla, eficienta este realizarea unui tunel pe trei-patru benzi prin dealul Warthe…NU UN TUNEL SEMIDESCHIS CI UN TUNEL INCHIS!!..Majoritatea contraargumentelor sunt de genul…”

(Last Updated On: April 23, 2019)

Scheiul riscă să se blocheze cât e curând din cauza numărului mare de mașini. Cum locuitorii din zonă nu vor să renunțe la autoturisme, Primăria va fi nevoită să cheltuiască milioane de euro pentru un tunel rutier. Unii se opun ideii spunând că se va distruge zona de După Ziduri. Alții spun că tunelul va fi invizibil și, ca bonus, mașinile vor fi interzise pe Mureșenilor.

Mihai Ciubotaru: „In Brașov avem o problema…accesul vehiculelor in Schei. Rezolvarea accesului ar permite si pietonalizarea străzii Mureșenilor (nu intru in detalii despre implicațiile pozitive pentru economia Brașovului).

Dintre toate soluțiile posibile, cea mai elegantă, simpla, eficienta este realizarea unui tunel pe trei-patru benzi prin dealul Warthe…NU UN TUNEL SEMIDESCHIS CI UN TUNEL INCHIS!!..

Majoritatea contraargumentelor sunt de genul “distrugeți dealu”…”distrugeți aleea de după Ziduri” “se strica adăposturile alea antiaeriene care o sa ne apere, sanchi,
de bombe atomice..Nici vorba.

Tunelul nu ar afecta cu nimic zona!!…ar fi INVIZIBIL!..Nici nu știu pe ce limba sa mai spun!!..INVIZIBIL, LATHATATLAN, UNSICHTBAR, INVISIBLE, αόρατος, невидимый, 无形!!!! Pe ce pastele ma-sii de limba sa mai spun sa le intre cretinilor in cap…INVIZIBIL!!!”

 

Gruia Hilohi: „Se emiteau deunăzi pe feisbuci păreri pro şi contra, referitoare la fezabilitatea unui tunel rutier autentic, complet invizibil, între Livada Poştei şi Maternitate.

Tehnic, se poate. Ataşez soluţia de principiu, care nu lezează nici zona verde, nici cea istorică, nici adăpostul subteran de apărare civilă. Mai trebuie însă să existe şi voinţă, dar şi analiză cost-beneficii asumată bărbăteşte.

Mihai Ciubotaru: „In Brașov avem o problema...accesul vehiculelor in Schei....Dintre toate soluțiile posibile, cea mai elegantă, simpla, eficienta este realizarea unui tunel pe trei-patru benzi prin dealul Warthe...NU UN TUNEL SEMIDESCHIS CI UN TUNEL INCHIS!!..Majoritatea contraargumentelor sunt de genul...” 1

Avantajele ar fi că, pe actualele străzi, ar putea rămâne doar traficul de transport public, biciclişti şi pietoni, iar traficul spre Schei nu ar mai fi o problemă pentru centrul istoric.

Date tehnice tunel: lungime 460 m, diferenţă de nivel 10 m, lăţime 14 m (4 benzi, câte două pe sens), o singură demolare necesară a unei anexe aparţinând spitalului (se poate reconstrui în spatele acestuia).