Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
Junii Brașovului vor aduce Lumina Sfântă în Piața Sfatului de Paște. Patriarhia şi-a dat acceptul

Junii Brașovului vor aduce Lumina Sfântă în Piața Sfatului de Paște. Patriarhia şi-a dat acceptul

Last Updated on aprilie 26, 2019 Junii Brașovului vor face parte în acest an din delegația care va aduce Sfânta Lumină în Brașov.

„Aşteptăm Sfânta Lumină în jurul orei 20.00 (sâmbătă, n.r.), depinde cum va sosi avionul. Sfânta Lumină va fi adusă la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Piaţa Sfatului, iar de acolo va fi distribuită către parohiile din Braşov, din împrejurimi şi probabil şi la Făgăraş”, a explicat părintele protopop al Braşovului, pr. Dănuţ Gheorghe Benga pentru bzb.ro.

Junii Brașovului vor aduce Lumina Sfântă în Piața Sfatului de Paște. Patriarhia şi-a dat acceptul 1

Sfânta Lumină va fi preluată de o delegaţie a Jandarmeriei Braşov, de la Aeroportul Henri Coandă, din Bucureşti. „Anul acesta am primit acceptul de la Patriarhie să meargă şi patru Juni, îmbrăcaţi în costumele lor tradiţionale, pentru a primi Sfânta Lumină care va fi adusă la Braşov”, a mai spus părintele protopop.

Învierea Mică, duminică, la ora 13.00
Părintele protopop Dănuţ Gheorghe Benga, care slujeşte la Biserica Adormirii Maicii Domnului, din Piaţa Sfatului, a mai spus că slujba Învierii va începe la miezul nopţii şi va fi săvârşită în Piaţa Sfatului, în aer liber.

„Slujba va continua în Biserică, cu Utrenia şi Dumnezeiasca Liturghie şi se va termina în jurul orei 4 dimineaţa”, a explicat preotul protopop.
Conform tradiţiei, duminică, în prima zi de Paşte, de la ora 13.00, va fi oficiată Vecernia Învierii sau Învierea Mică, o slujbă unică, în care Evanghelia va fi citită în mai multe limbi.

 

Previous Story

Brașov. Mergi la “Festivalul Narciselor de la Vad”? „Este mai devreme festivalul în acest an iar principalul motiv este că anul trecut …”

Next Story

Brasov. Un nou sistem de deratizare, pentru prima dată în România. Stații de intoxicare de două feluri