Brașov. Spitalul Județean renunță la o parte din sălile de operație pentru a face loc pacienților

Last Updated on aprilie 18, 2019 La Spitalul Județean Brașov vor avea loc mai multe transformări. Mai exact, se va renunța la o parte din sălile de operație pentru a se suplimenta numărul paturilor pentru bolnavi.

Guvernul a alocat deja bani pentru aceasta investiție. Unitatea a fost sancţionată la începutul lunii pentru ca în unele secții au fost găsite mai multe paturi decât era specificat în documente. Ieri, ministrul Sănătăţii a mers acolo în vizită, informează stirileprotv.ro.

Brașov. Spitalul Județean renunță la o parte din sălile de operație pentru a face loc pacienților 1

În secţia ATI de la Spitalul Judeţean Braşov sunt acum doar 20 de paturi. Aşa ca reprezentanţii unităţii au decis ca, din cele 13 săli de operaţie, cinci să fie dotate cu paturi şi aparatură necesară pentru a îngriji pacienţii aflaţi la reanimare. Pentru acest proiect, dar şi pentru alte investiţii, Guvernul a alocat 13 milioane de lei.

Dar o problemă ar fi şi curăţenia, spun pacienţii. În plus, la începutul lunii, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au amendat unitatea pentru că unele secţii aveau mai multe pături decât în acte.

Bani de la Guvern a primit şi spitalul din Făgăraş, iar autorităţile promit ajutor şi pentru alte spitale din ţară. Însă ar fi nevoie şi de mai mulţi medici, susţine ministrul Sănătăţii.

Previous Story

Brașov. Ce alegi? Parcare sub Parcul Central sau sub Bulevardul Eroilor și Livada Postei?

Next Story

Brașov. Creșă sau grădiniță nouă în Avantgarden Bartolomeu