(Last Updated On: April 14, 2019)

Pietonii au viață grea în Brașov din cauza șoferilor grăbiți. Un brașovean povestește ce a pățit din cauza acestor șoferi care spun „nu te-am văzut” dar te trimit în vizită cu ambulanța la Județean.

Pe Facebook, Maxmilian Radu Munteanu a scris: „Băi, o rugăminte!
Când sunteți în trafic, nu plecați de la premisa că sunteți văzuți sau că ”aveți dreptul”, chiar când îl aveți, MAI ALES CA PIETON SAU BICICLIST, că muriți cu dreptul … în brațe!

Brașov. Radu: „Era să mă măture un moș pe trecerea de la Onix, unde eram 4 pietoni și mașini frumos oprite pe banda întâi, dar el îi dădea gonetă pe banda a doua... nu ne-a văzut și a trebuit să frâneze în blană, cu roțile blocate până în ...” 1

Adineauri era să mă măture un moș … cu un Astra pe trecerea de la Onix, unde eram 4 pietoni și mașini frumos oprite pe banda întâi, dar el îi dădea gonetă pe banda a doua. Că el e deștept, nu stă ca proștii ăilalți (sigur opriseră degeaba); nu ne-a văzut și a trebuit să frâneze în blană, cu roțile blocate până în miez de trecere.

Ieri, pe la prânz, pe Titulescu, un gigel cu beamvee n-a mai dat semnal când a tras brusc dreapta de volan, pe aleea unde ȘTIA că vrea să intre, …, și m-a luat cu el acasă, practic. ”Scuze, erai în unghiul mort…” Unghiul lui mă-ta, că nici nu te uitaseși în oglindă, că dacă te uitai, știai!

Dar bine, lumea era tare grijulie pe la Județean, că erau două veverițe aiurite pe șosea și vai-vai-vai, să nu le lovim, că toți iubim animalele, nu?

Ăstea sunt doar niște picături într-un ocean, dar zilnic sunt mii și nu toate se termină cu status-uri pe Facebook.

Și da, toate lucrurile ăstea au legătură cu zecile de giratorii, cu lățirea șoselelor, cu ambuteiajele care devin obicei și cu sentimentul indus că mașina e regină și că nu prea trebuie să fii atent la țărănușii care nu stau în mașină.

Suntem în orașul sacrificat mașinilor și trebuie să ne asumăm asta. (…) AȘA NU E BINE!
Aveți grijă de voi! Pe bune!”