Brașov. Mihai: „Sa zicem ca ai investit 100.000 de euro sau 500.000 sau 1.000.000 de euro într-o pensiune sau un restaurant in satul meu Moieciu de Sus. ..Cum poate pleca un client de-al tău, din restaurantul sau pensiunea pe care tu le-ai clădit cu munca enorma…”

Last Updated on aprilie 29, 2019 România se scufundă în gunoaie. Multe locuri frumoase sunt agresate de gunoaiele aruncate de turiști. Români și străini.

Pe Facebook, Mihai Orleanu a scris: „…sa zicem ca ai investit 100.000 de euro sau 500.000 sau 1.000.000 de euro într-o pensiune sau un restaurant in satul meu Moieciu de Sus. Indiferent ca ești localnic sau ca ai cumpărat terenul de la un localnic si ai construit.

Brașov. Mihai: „Sa zicem ca ai investit 100.000 de euro sau 500.000 sau 1.000.000 de euro într-o pensiune sau un restaurant in satul meu Moieciu de Sus. ..Cum poate pleca un client de-al tău, din restaurantul sau pensiunea pe care tu le-ai clădit cu munca enorma...” 1

Poate ai făcut si datorii si trebuie sa plătești lunar o rata la banca. Ți-ai recalibrat viata in domeniul serviciilor de cazare in turism. Ești mândru/mandra de ce ai muncit, cat te-ai chinuit si cate sacrificii ai făcut ca sa realizezi acea investiție.

Ea, investiția, se bazează pe faptul ca vizitatorii, clienții tai, se pot bucura de serviciile tale ireproșabile si ca se pot delecta in micul paradis creat de tine într-un peisaj oricum magnific.

Orice mica “tulburare” a acestui sistem turistic nu face altceva decât sa-ți pericliteze investiția făcuta resp. sa-ți distrugă venitul lunar sau sa te arunce in agonia datoriilor pt faptul ca vizitatorii, clienții tai, nu mai vin.

Tu ca investitor ar trebui, in mod normal, sa veghezi ca nici o astfel de tulburare sa existe in preajma investiției (casei, gospodăriei, pensiunii) tale si sa nu-si bata nimeni joc de ea. Nu putem vorbi aici de “tulburări” pe care nu le poți influenta direct, ca o erupție vulcanica, un cutremur, o inundație, un incendiu, o criza majora economica, o epidemie, etc.

Nu, nu de asemenea tulburări putem discuta aici, ci de acelea pe care le poți influenta si reglementa tu însuti: poluarea. Fie ea fonica, optica, chimica, igienica, arhitecturala ai pârghii sa acționezi atunci când baza vieții tale este amenințata de niște …..

Brașov. Mihai: „Sa zicem ca ai investit 100.000 de euro sau 500.000 sau 1.000.000 de euro într-o pensiune sau un restaurant in satul meu Moieciu de Sus. ..Cum poate pleca un client de-al tău, din restaurantul sau pensiunea pe care tu le-ai clădit cu munca enorma...” 2

Cum poate pleca un client de-al tău, din restaurantul sau pensiunea pe care tu le-ai clădit cu munca enorma, mulțumit si fericit când după o plimbare in sat vede asemenea imagini ???? In mod normal ar trebui sa te implici sa nu mai existe asa ceva. …bine, ar mai exista o soluție: sa se interzică plimbatul pe potecile satului?”

Previous Story

Brașov. Castelul Bran: „De 1 mai, mâncăm la brăneni!”Chef Dragoş, Chef Ciprian și Chef Mădălin

Next Story

Anca: „De la Pitești la Brașov se circula bara la bara in zona Bran-Râșnov. Pesemne ca si aici duduie economia…Daca aveți drum prin zona, va recomand sa folosiți ruta ocolitoare prin Belgrad-Budapesta, astfel veți ajunge mult mai repede la Brașov. Si in plus …”