Brașov. George Scripcaru: Începe distribuirea tichetelor din „Trusoul pentru nou-născut“ …Trebuie să recunosc că m-am inspirat în acest program din …”

Last Updated on aprilie 25, 2019 Direcția de Asistență Socială Brașov va începe distribuirea tichetelor în valoare totală de 1.500 de lei, din cadrul programului ”Trusou pentru nou-născut”, începând de joi, 2 mai 2019. Pentru a nu se produce cozi, distribuirea se va face la sediul din strada Panselelor, în baza unei programări, iar beneficiarii vor fi contactați telefonic de reprezentanții DAS pentru a li se comunica ziua și ora când se pot prezenta pentru a intra în posesia tichetelor.

,,De săptâmâna viitoare începem punerea în aplicare a programului nostru <>, un program de sprijin al brașovenilor care își doresc copii. Având în vedere întârzierea cu care a fost adoptat bugetul de stat și, implicit, cel local, într-o prima etapă vom distribui tichete sociale pentru copii care s-au născut de la 1 ianuarie pînă în prezent, urmând ca de la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, să distribuim pachetele cu tot ceea ce este necesar pentru bebeluși în primele 3 luni de viață, iar aceste pachete vor ajunge direct la maternitate, astfel încât mamele să intre în posesia lor în momentul externării.

Brașov. George Scripcaru: Începe distribuirea tichetelor din „Trusoul pentru nou-născut“ ...Trebuie să recunosc că m-am inspirat în acest program din ...” 1

Sper ca prin acest program să reușim să creștem natalitatea la nivelul orașului nostru, pentru că, din păcate numărul de nașteri la nivelul cetățenilor municipiului Brașov este într-o continuă scădere. Este evident că această scădere afectează, pe termen lung, într-un mod negativ dezvoltarea oraşului nostru.

Trebuie să recunosc că m-am inspirat în acest program din rezultatele foarte bune pe care le avem cu programul primul ghiozdan, care pentru mulţi braşoveni a reprezentat un mare ajutor la începerea anului şcolar. Sper să reuşim să oprim această scădere a numărului de naşteri şi să avem tot mai mulţi braşoveni care devin părinţi sau care au mai mulţi copii”, a declarat primarul George Scripcaru.

Depunerea cererilor și actelor doveditoare pentru acordarea tichetelor a început din 18 martie, iar de atunci și până în 23 aprilie, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții DAS Brașov, au fost înregistrate 415 solicitări. Doar cinci dintre acestea au fost respinse, motivul fiind că solicitanții nu îndeplineau condiția principală privind acordarea, respectiv „cel puțin unul dintre părinți (sau părintele singur) să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului“.

Cererile și actele doveditoare semnate și datate se pot depune în continuare, începând de luni, 18 martie 2019, fie la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, strada Panselelor nr 23 (program: luni, marți, miercuri și vineri 08.30-15.30 și joi 08.30-17.00), fie prin corespondență poștală, fie prin e-mai, la adresa: dasbv@dasbv.ro, în format scanat. Detalii privind condițiile de eligibilitate și procedura de acces în acest program sunt disponibile pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, la adresa http://www.dssbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/trusou-nou-nascut/.

Potrivit reprezentanților DAS Brașov, au fost comandate tichete pentru 600 de beneficiari, însă acestea pot fi suplimentate dacă este necesar. Reamintim că potrivit hotărârii de consiliu local nr. 664/2018, republicată, programul ”Trusou pentru nou-născut” constă în acordarea unui pachet de produse, iar acordarea tichetelor este o excepție, necesară din cauza întârzierii în aprobarea bugetului național, care a întârziat de asemenea adoptarea bugetului local. Între timp, DAS a organizat licitația și a semnat deja contractul cu furnizorul produselor din „Trusou“, astfel încât ce târziu în luna iunie programul va intra în normal și vor fi furnizate pachetele constând în produse.

„Până atunci însă, asigurăm toți beneficiarii că vor primi tichete, astfel încât să nu existe o problemă legată de vârsta copilului în momentul în care intră în posesia pachetului. Acordarea de tichete va înceta din momentul în care toți beneficiarii care au depus cerere vor intra în posesia tichetelor care li se cuvin și numai concomitent cu intrarea în normal a programului, prin acordarea de produse, care vor fi disponibile direct la maternitate“, a declarat Mădălina Crăciun, director general adjunct al DAS Brașov.

Pentru relații suplimentare puteți contacta DAS Brașov la nr. de telefon 0368-469995, int. 841, pe adresa de e-mail dasbv@dasbv.ro sau la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea: „Am îndeplinit prima condiție pentru începerea demersurilor privind certificarea Aeroportului Internațional Brașov…În ședința …”

Next Story

Brașov. Mergi la “Festivalul Narciselor de la Vad”? „Este mai devreme festivalul în acest an iar principalul motiv este că anul trecut …”